TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Je onderneming financieel beheren

Publicatie

15 Feb 23

Gewijzigd

15 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Financiële zaken gaan over geld. Maar hoeveel geld dan?

Een publicatie van: Robin Louwerse

Het maakt in dit voorbeeld niet heel veel uit welke rechtsvorm je hebt. Met uizondering van de vormen die geen winst mogen nastreven. Ik ga er gemakshalve even van uit dat voor die vormen de winst op een andere manier wordt afgeroomd.

Ten eerste, je bent een bedrijf als je je hebt ingeschreven in de Kamer van Koophandel (KVK). Je moet aan alle rechten en plichten voldoen om een bedrijf te voeren.

Daarnaast heb jij als ondernemer doelen. Je "moet" een loon uit je bedrijf halen. Ik ga er naar het model van 2023 even vanuit dat je voltijd met je bedrijf bezig bent, en daar minimaal het minimumloon uit wilt verdienen. In 2023 is het minimumloon euro 1.934,40*

* De waanzin!

Wat maakt een bedrijf levensvatbaar. Als je de checklist doet op de website van de belastingdienst dan wordt daar de vraag gesteld (in de strekking van) "kan je 6 maanden vooruitkijken". Nou vooruitkijken! Je kunt natuurlijk vooruitkijken en zien dat je geld tekort komt. Maar dat bedoel ik hier niet. Je kunt 6 maanden voorzien dat je de lonen en kosten kunt voldoen.

We kunnen nog wat calculatie factoren meenemen. Je moet contact kunnen hebben met je afnemers (klanten). Daarvoor is een telefoon handig. Daarnaast wil je je afnemers informeren over je diensten en producten. Een website kan daarvoor handig zijn. Daarnaast moet je ergens kunnen zitten. Een ruimte specifiek ingericht voor dat doel noemen we een kantoor of een werkruimte. En zonder koffie komen we nergens dus ook daar heb ik wat kosten voor gecalculeerd. Daarnaast wil je eens in de zoveel tijd investeren in een nieuwe laptop of printer (reserveringen).

  • Telefoon en internet (50 per maand)
  • Website en email (150 per maand)
  • Werkruimte (20m2 à 350 per maand)
  • Koffie / thee e.d. (20 per maand)
  • Reserveringen (75 per maand)

Het bovenstaande staatje is wel het absolute minimum. Maar het is een vertrekpunt. Het vertrekpunt zal ik later aanvullen met de wens voor personeel.

Looncomponent

Aan de loonkant moeten we het bruto loon vermenigvuldigen met 1,2 om alle loonkosten af te dekken. Je moet dus euro 2321 binnenhalen om minimum loon uit te kunnen betalen en alle belastingen betalen. Dit is nog voor de BTW.

Daarnaast kan je nadenken over hoeveel tijd je nodig hebt om dit geld te verdienen. In de praktijk geld een 80 / 20 regel. Dat is als je bedrijf al goed loopt, dan kan je 80% factureren en is 20% van je tijd nodig voor administratieve taken. Zeker in het begin van de onderneming zal het andersom zijn. Je moet veel tijd steken in marketing en netwerken, en daarmee verdien je initieel geen cent. Het doel deze calculatie is een handvat bieden waarmee je zelf aan de slag kunt. Dus volg mijn redenering nog even.

Dus je eigen inkomsten minimaal 2321 en kosten minimaal 645. Dus alleen al "een bedrijf hebben" kost je 3.000 per maand.

Die 3.000 moet je in 80% van de werktijd per maand verdienen. Dat is als je het hele jaar werkt. Ik denk dat een vakantie op zijn tijd ook wenselijk is. Ik reken op 4 weken vakantie per jaar. Wettelijk minimum ligt rond de 20 dagen. Dat zijn werkdagen. Dus 4 weken 5 werkdagen dan reken ik het minimum uit op 20 dagen. Technisch is dat een maand.

Dus ik moet in 11 maanden, waarbij ik de weken 80% kan invullen met facturabele tijd 12 maal mijn kosten verdienen.

De totale kosten zijn dan 36.000 per jaar, om "te overleven". Die moet ik kunnen verdienen in 80% van 11 x 172 uur. Ik heb dus 1513 facturabele uren als ik 100% efficient bezig ben. Ik moet dus euro 23,80 verdienen en 100% effectief bezig zijn om een heel jaar minimum loon aan mijzelf uit te kunnen keren.

Personeel

Bovenstaand is natuurlijk geen basis om personeel aan te nemen. Maar ik ga wel even in op de wens. De wetgever heeft via de arbo wetgeving voorzien in een zitplek voor je personeel. Dat moet minimaal 4m2 zijn. Dus dat kantoortje van 20m2, daar kan nog wel iemand in. Maar houd er even rekening mee dat als je dat doet, mensen met je willen kletsen. Dus je efficientie neemt af. Ik ga er dus voor mijn 100% efficientie even van uit dat je om te groeien naar 1 personeelslid jijzelf het dubbele moet verdienen dan je eigen minimum, om je personeel ook minimumloon uit te kunnen betalen.

Het uurtarief moet daarom minimaal het dubbele zijn. Daarmee komt het minimale denkbare tarief zonder marges op euro 47,60

Dat is dus alleen om de wens te kunnen vervullen om iemand aan te nemen, die ook nog eens bereid is om voor minimum loon te komen werken. Als die persoon er eenmaal is, dan kunnen er ook facturabele uren door die persoon worden gemaakt. 80/20 is daar wel een optimistische efficientie.

De Amerikanen hebben een gezegde "if you pay peanuts you get nuts".

Goed model maken

Natuurlijk is niet ieder bedrijf hetzelfde. Het bovenstaande overzicht is gecalculeerd vanuit een uur prijs. Niet alle bedrijven werken met een uurtarief. Wanneer je producten verkoopt of welk verdienmodel je ook hanteert, het bovenstaande blijft geldig. Ieder uur kost geld, make it count.

Mocht je van gedachten willen wisselen of worstel je zelf met een goed verdienmodel, laat het gerust weten. 


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.