Fleximaal Community conversie

In contact komen met je doelgroep

Doelgroep vinden

Om je doelgroep te vinden, is het eerst essentieel om je doelgroep goed af te bakenen. Het nauwkeurig definiëren van wie wel en wie niet je klanten zijn, is van groot belang voor de kosten die je zult maken voor je marketinginspanningen. Zodra de doelgroepen zijn geïdentificeerd, is het waardevol om te begrijpen hoe je doelgroep eruitziet. Een handige aanpak hiervoor is het creëren van een persona van je doelgroep, waarin de belangrijkste kenmerken en drijfveren worden vastgelegd. Kunstmatige intelligentie (AI) is een krachtig instrument dat hierbij kan helpen.

Met behulp van AI is het mogelijk om diepgaande analyses uit te voeren van je doelgroep. AI heeft de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen, vooral met op prompt gebaseerde AI zoals ChatGPT, maar ook meer op analyse gebaseerde AI zoals IBM Watson. Watson kan bijvoorbeeld een uitgebreid persona-rapport genereren, waarin essentiële kenmerken van de doelgroep naar voren komen. Het is zelfs mogelijk om in het rapport de dagen en tijden vast te leggen waarop de doelgroep het meest actief is op verschillende platforms. Met deze inzichten kun je effectiever je marketingstrategieën vormgeven en je doelgroep op de juiste momenten en plaatsen bereiken.

Doelgroep benaderen en landen

Het benaderen van doelgroepen is een essentieel onderdeel van een effectieve marketingstrategie. Een actieve benadering is vaak de sleutel tot succes. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het gedrag en de online activiteit van je doelgroep. Door de juiste kanalen en momenten te identificeren waarop je doelgroep online en koopbereid is, vergroot je de kans op een succesvolle interactie.

Een van de effectieve manieren om je doelgroep actief te benaderen is via Direct Message (DM). Dit stelt je in staat om direct en persoonlijk contact te leggen met potentiële klanten, waardoor je de kans op betrokkenheid en conversie vergroot. Bij Fleximaal Community beschikken we over geautomatiseerde instrumenten waarmee je op een efficiënte manier doelgroepen kunt benaderen via DM, terwijl je tegelijkertijd de resultaten meetbaar maakt.

Eenmaal geland op je landingspagina, is het van cruciaal belang om de bezoekers te leiden naar de gewenste actie. Conversietools zijn hierbij onmisbaar. Denk aan call-to-action knoppen, inschrijfformulieren of interactieve elementen die de betrokkenheid vergroten en de conversie stimuleren. Met deze tools kun je de bezoekers van je pagina begeleiden naar het gewenste doel, zoals het doen van een aankoop, het inschrijven voor een nieuwsbrief, of het aanvragen van meer informatie.

Conversietools

Fleximaal Commuity heeft conversietools die de drempel om contactgegevens kenbaar te maken die de bezoeker ervaart te verlagen. Het instrument daarvoor is de ontgrendeling spelvorm. Via deze spelvormen kan de bezoeker worden verleid om te reageren. Via de DM zoek je toenaderen, de meetbare link zorgt voor de routering naar de spelvorm. Via de spelvorm beloof je iets in ruil voor contactgegevens. Die gegevens worden in een relatiebeheer systeem opgeslagen zodat je ook weer in een geautomatiseerde vervolgfase deze groepen opnieuw kunt benaderen.

Funnel beheer

Het benaderen van doelgroepen werkt als een trechter. De eerste stap is ervoor zorgen dat de groep je leert kennen. Dit vereist communicatie naar buiten toe, waardoor je doelgroep ontdekt dat je bestaat. De overgang van onbekend naar bekend wordt ook wel "bereik" genoemd. De groep binnen bereik moet vervolgens worden verleid om op een link te klikken, die kan leiden naar je website of een specifieke landingspagina. Op deze manier transformeren we bereik naar "bezoek".

De bezoekers moeten vervolgens worden verleid tot interactie, oftewel het nemen van die belangrijke "eerste stap". Na deze stap is het doel om de bezoekers betrokken te houden en hen terug te laten komen. "Terugkomen" is de volgende stap in de trechter. De terugkerende bezoekers tonen een vorm van interesse en vertrouwen. De volgende stap is hen te verleiden om "klant" te worden.

Als het lukt om deze klanten vervolgens andere potentiële klanten te laten vertellen over hun positieve ervaringen ("refereren"), dan heb je een ambassadeur gecreëerd. Op deze manier doorlopen we de verschillende stappen van de trechter, zoals voorgesteld door de pirate funnel van growth hacking.

  • Awareness (bereik)
  • Acquisition (bezoek)
  • Activation (eerste stap)
  • Retention (terugkomen)
  • Revenue (aankoop)
  • Referral (refereren)

De trechter / funnel stadia zijn verwerkt in het relatiebeheersysteem van Fleximaal Community. Daardoor zijn de groepen via geautomatiseerde marketing te benaderen en te combineren met de Fleximaal Growth Hacking oplossingen.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Prijzen


Basis

Doe het zelf

€ 3,75
/ maand

Be basic
Premium

Met een beetje hulp

€ 45
/ maand

Get Premium
Ultimate

Met veel hulp

€ 170
/ maand

Get Ultimate
Partner

Doe het samen

Maatwerk
/ maand

Be Partner
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.