Over Collectieve SEO

SEO en zoemachine optimalisatie

Fleximaal Community voor SEO

Google heeft een aantal belangrijke punten in het verdienmodel. Om zelf actueel te blijven moeten de resultaten die Google presenteert relevant zijn, actueel zijn (nieuwswaarde) en vertrouwen genieten.

Relevantie van het resultaat in de lijst van Google

Dit draait natuurlijk om de zoekwoorden en dus ook om de inhoud waar de link van Google naar wijst. Google moet linken naar een pagina die de inhoud levert die in de resultatenlijst wordt beloofd.

Het effect van nieuwswaarde voor Google

Wanneer Google in de resultaten verwijst naar een pagina met daarop informatie van de kerstborrel uit 2014 dan heeft de bezoeker daar niet veel meer aan. Oude informatie levert een teleurgestelde (be)zoeker op. Dat is schadelijk voor het verdienmodel van Google.

Vertrouwen in content goed voor Google

Terugkijkend naar de oorsprong van het internet wordt al snel duidelijk hoe belangrijk vertrouwen altijd is geweest. In de beginjaren was internet voornamelijk een netwerk waar enkele universiteiten op waren aangesloten. In de wetenschappelijke wereld is het essentieel dat andere wetenschappers naar jouw publicaties verwijzen. Dit principe blijft grotendeels hetzelfde, maar degenen die verwijzingen maken zijn veranderd. Wanneer een externe bron naar jouw inhoud verwijst, geeft dit aan dat jouw content als waardevol wordt beschouwd. Het is fantastisch als een invloedrijke persoon of organisatie naar jouw pagina verwijst! Als belangrijke en betrouwbare bronnen naar jouw content verwijzen, draagt dit bij aan het vertrouwen dat Google in jouw content heeft.

Colectieve SEO

Met dit in gedachten is het cruciaal dat de inhoud op een pagina regelmatig wordt bijgewerkt. Dit kan echter een tijdrovend proces zijn. Maar als we de analogie trekken met een krant, wordt het strategisch om inhoud te plaatsen die regelmatig wordt geüpdatet, net zoals een krant dagelijks nieuwe artikelen bevat. Het dagelijks toevoegen van nieuwe inhoud op Fleximaal Community is dus van belang voor Google, zelfs als deze informatie niet per se van jouzelf afkomstig is. Google hecht waarde aan de nieuwsfactor en zal daarom frequenter terugkomen om de inhoud te indexeren. Hierdoor wordt de inhoud eerder geïndexeerd dan op je eigen website, dankzij het collectieve karakter van de nieuwsinhoud.

Door het collectieve karakter van dagelijks toegevoegde nieuwe inhoud fungeert Fleximaal Community als een soort krant. Dit verhoogt ook de vertrouwenswaarde van Fleximaal Community. Wanneer je vervolgens een link plaatst vanaf het platform naar je eigen website, draagt dit bij aan het vertrouwen van jouw website. Nog effectiever is het wanneer jouw website ook teruglinkt naar het platform. Collectieve SEO is dus eigenlijk een samenspel van relevantie, nieuwsfactor en vertrouwen, wat naadloos aansluit op het verdienmodel van Google.

Borging van risico van colectieve SEO

Verlies van controle over de inhoud: Aangezien Fleximaal Community een platform is waar meerdere gebruikers bijdragen aan de inhoud, loop je het risico dat sommige bijdragen niet van dezelfde kwaliteit zijn als anderen. Dit kan leiden tot een inconsistentie in de kwaliteit van de inhoud en kan mogelijk schadelijk zijn voor het algehele imago van het platform. Daarom beheert een moderator de inhoud van het platform. Wij zorgen dat de inhoud aan onze regels voldoet. Daarnaast wordt er vanaf Google direct naar jouw content gelinkt. Op deze manier zorgen wij voor een optimale presentatie van jouw content met alle voordelen van het collectieve karakter.

Afleiding van eigen websiteverkeer: Door veel tijd en moeite te steken in het creëren van content op Fleximaal Community, bestaat het risico dat dit ten koste gaat van het verkeer naar je eigen website. Als gebruikers meer tijd doorbrengen op het platform, loop je het risico dat ze minder geneigd zijn om naar je eigen website te gaan, wat kan resulteren in verminderde leads of conversies. Daarom is er onder jouw inhoud een directe mogelijkheid om met je in contact te komen. Daarnaast wordt er vanaf iedere publicatie gelinkt naar de website van de auteur. Daarmee is het meer een springplank naar je eigen website.

Risico op negatieve associaties: Aangezien Fleximaal Community een verzamelplaats is voor verschillende gebruikers en inhoud, loop je het risico dat jouw merk wordt geassocieerd met minder wenselijke of ongepaste inhoud die op het platform wordt geplaatst. Dit kan schadelijk zijn voor de reputatie en geloofwaardigheid van je merk. Daarom zijn wij ook zo streng met onze moderators. Wij waken voor alle vormen van ongewenste inhoud als omschreven in onze regels. De moderator ziet erop toe dat ongewenste inhoud direct wordt aangepast en bij blijvend ongewenst gedrag wordt de auteur geweerd van het platform.

Concurrentie om aandacht: Omdat Fleximaal Community een gedeeld platform is, concurreer je met andere gebruikers om de aandacht van het publiek. Dit kan het moeilijker maken om op te vallen en je boodschap effectief over te brengen, vooral als er veel concurrentie is binnen jouw niche of industrie. Zo sterk als dit een nadeel is, is het ook een voordeel. Wanneer meerdere auteurs op dezelfde content zitten op het platform zoveel waardeert Google de inhoud op deze content. Omdat de link vanaf Google direct op jouw content wordt herleid heb je zelf geen nadeel van concurrentie op het platform. Wat je wel hebt bereikt is dat je beter gevonden wordt dan de concurrentie die geen gebruik maakt van het platform.

Afhankelijkheid van het platform: Als je te afhankelijk wordt van Fleximaal Community voor je SEO-strategie, loop je het risico om kwetsbaar te worden voor veranderingen in het beleid of de algoritmen van het platform. Als het platform bijvoorbeeld besluit om zijn SEO-praktijken te wijzigen of zijn beleid ten aanzien van externe links aan te scherpen, kan dit een negatieve invloed hebben op je eigen SEO-resultaten. Daaromwerken wij met een open structuur. Niet alleen kan je onderdeel worden van de regelkracht van het netwerk, je kunt zelfs certificaathouder worden van de aandelen van de onderliggende BV structuur. Daarmee blijf jij zelf in control.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Prijzen


Basis

Doe het zelf

€ 3,75
/ maand

Be basic
Premium

Met een beetje hulp

€ 45
/ maand

Get Premium
Ultimate

Met veel hulp

€ 170
/ maand

Get Ultimate
Partner

Doe het samen

Maatwerk
/ maand

Be Partner
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.