Fleximaal Community blogs en landingspagina's

Het verschil tussen een blog en een landingspagina

Fleximaal.com blogs en een landingspagina's

Kort gezegd, een blog is meer gericht op het delen van informatie en het opbouwen van betrokkenheid bij het publiek, terwijl een landingspagina gericht is op het genereren van conversies en het leiden van bezoekers naar een specifieke actie.

Een blog en een landingspagina verschillen voornamelijk in hun doel, structuur en inhoud:

Doel
Een blog is meestal gericht op het delen van informatieve, educatieve of vermakelijke inhoud met een bredere doelgroep. Het kan worden gebruikt om kennis te delen, trends te bespreken, tips te geven, nieuws te verspreiden of om een dialoog aan te gaan met lezers. Een landingspagina is daarentegen specifiek ontworpen om bezoekers te converteren naar leads of klanten. Het doel van een landingspagina is om een bepaalde actie te stimuleren, zoals het invullen van een formulier, het downloaden van een e-book, het aanmelden voor een webinar, of het doen van een aankoop.

Structuur
Een blog heeft meestal een chronologische structuur, waarbij nieuwe berichten bovenaan worden geplaatst en oudere berichten naar beneden worden verplaatst naarmate er nieuwe content wordt toegevoegd. Een landingspagina heeft een meer gestructureerde opmaak en is ontworpen om de aandacht van de bezoeker te trekken en te leiden naar een specifieke actie. Het bevat vaak duidelijke call-to-action knoppen, overtuigende koppen, voordelen, en informatie die gericht is op het overtuigen van de bezoeker om tot actie over te gaan.

Inhoud
De inhoud van een blog kan divers zijn, variërend van artikelen, nieuwsberichten, interviews, reviews, lijsten, gidsen, en meer. Het kan informeel van aard zijn en kan verschillende schrijfstijlen en toon omvatten, afhankelijk van het onderwerp en de doelgroep. De inhoud van een landingspagina is veelal gericht op het presenteren van specifieke informatie die relevant is voor de actie die de bezoeker moet ondernemen. Het kan bijvoorbeeld details bevatten over een product of dienst, klantrecensies, testimonials, voordelen, en informatie die de bezoeker overtuigt om te converteren.

Aan de blogs op Fleximaal Community kan je als gebruiker conversie tools toevoegen. We noemen dat spel-elementen. Door een spelelement toe te voegen verlaag je de drempel voor een bezoeker om contact met je op te nemen. Alle spelelementen zijn gericht op het ontgrendelen van opties.

Laagdrempelig in contact komen met je doelgroep

Om een bezoeker te verleiden om een interactie aan te gaan is vertrouwen nodig. Binnen de marketing spreken we van "know, like & trust". Je moet eerst iemand kennen, dan iemand mogen en daarna komt pas vertrouwen.

Een blog kan je op het Fleximaal Community prima gebruiken om met je doelgroep kennis te maken. Je kunt vertellen wat je expertise is, en wat je voor je klanten hebt kunnen betekenen. Met blogs werk je aan "know" en "like".

De landingspaginawerkt pas goed als er al een beetje vertrouwen is. Een ontgrendel instrument kan dan goede resultaten opleveren omdat er minder vertrouwen nodig is wanneer er wat te winnen is. Het idee is een whitepaper te ontgrendelen in ruil voor een e-mail adres. Een ander voorbeeld is ontgrendelen met een like van een social media platform. In ruil voor de tractatie leer je de klant kennen.

Wanneer er ontgrendeld is via social media kan een direct message (DM) op social je in contact brengen met de bezoeker. Het opnieuw benaderen noemen we retargeten. Wanneer je ontgrendelt tegen een e-mail adres of een telefoonnummer is de drempel iets hoger, maar het contact veel eenvoudiger.

Opbouwen van vertrouwen met blogs:
Blogs op Fleximaal Community kunnen gebruikt worden om kennis te maken met de doelgroep. Gebruikers kunnen hun expertise delen en laten zien wat ze voor hun klanten hebben betekend. Op deze manier wordt gewerkt aan het opbouwen van bekendheid en sympathie.

Toevoegen van spel-elementen aan blogs:
Op Fleximaal Community kunnen gebruikers conversie-tools toevoegen aan hun blogs, zoals spel-elementen. Door deze elementen toe te voegen, wordt de drempel voor bezoekers verlaagd om contact op te nemen. Deze spel-elementen zijn gericht op het ontgrendelen van opties en het stimuleren van interactie.

Gebruik van ontgrendel-instrumenten op landingspagina's:
Landingspagina's werken het beste wanneer er al een zekere mate van vertrouwen is opgebouwd. Het toevoegen van ontgrendel-instrumenten kan goede resultaten opleveren, omdat bezoekers minder vertrouwen nodig hebben wanneer er iets te winnen valt. Bijvoorbeeld, het aanbieden van een whitepaper in ruil voor een e-mailadres, of het ontgrendelen met een like op social media. Op deze manier kunnen gebruikers waardevolle leads genereren.

Retargeting en vervolgacties:
Wanneer bezoekers ontgrendelen via social media, kan een direct message (DM) op het social media platform worden gebruikt om in contact te komen met de bezoeker. Als alternatief, wanneer ontgrendeld wordt met een e-mailadres of telefoonnummer, kan het contact eenvoudiger worden gemaakt.

Door deze benaderingen te combineren, kunnen gebruikers van Fleximaal Community effectief werken aan het opbouwen van vertrouwen en het genereren van waardevolle leads voor hun bedrijf.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Prijzen


Basis

Doe het zelf

€ 3,75
/ maand

Be basic
Premium

Met een beetje hulp

€ 45
/ maand

Get Premium
Ultimate

Met veel hulp

€ 170
/ maand

Get Ultimate
Partner

Doe het samen

Maatwerk
/ maand

Be Partner
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.