TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Stoppen met je eenmanszaak eenvoudig uitschrijven uit de KVK?

Zorg voor een juiste afronding van je bedrijfskapitaal

Een publicatie van:

Regelmatig horen we dat bedrijven failliet gaan. Maar veel meer bedrijven stoppen omdat het niet meer rendeert. Een BV of een NV kan makkelijker failliet gaan vanwege de bescherming van de BV structuur. Een BV is een eigen "rechtspersoon". Een eenmanszaak zal zich vrijwel nooit failliet laten verklaren, omdat het direct effect heeft op prive. Alles wat je doet in je eenmanszaak doe je feitelijk op de prive "rechtspersoon".

Maar wat nou als je met je eenmanszaak wilt stoppen? Je hebt bijvoorbeeld een webwinkel en je hebt nog voorraad staan. Je mag die voorraad uiteraard verkopen, of als overjarige voorraad afboeken. Maar dat is dus een boekhoudkundige oplossing. Je moet de inkomsten daarover nog wel opgeven. Voorraad in de "zaak" laten zitten kan niet, want het is je prive rechtspersoon.

Een simpele oplossing is een schatting te maken van de waarde van de voorraad. Als nieuw waarderen is niet verstandig. Je kunt er een bod op laten doen door een derde. Die derde koopt je voorraad voor een x bedrag en dat bedrag boek je in je boekhouding. Dan is er later geen "gedoe" omdat je kunt aantonen dat alle waarde van je eenmanszaak ook daadwerkelijk boekhoudkundig is verwerkt.

Ook als je gewoon wilt stoppen met je BV kan je dit op deze manier verwerken. Je boekt alles van waarde op deze manier af en de opbrengsten verwerk je in je administratie. 

Je moet wel even opletten. Je kunt niet je twee jaar oude Tesla voor 1 euro afboeken. Er zal ergens een reele waarde overblijven. Die zal lager zijn dan de boekwaarde, immers het is een soort "gedwongen" verkoop. Het is dus de waarde die een opkoper zou betalen.

Je kunt als je de BV aanhoud uiteraard ervoor kiezen om de waarde in de BV te laten. Dit is met name een optie als het vermogen in de BV uit geld, vastgoed of beleggingen bestaat. Maar voor deze publicatie gaan we even uit van het stoppen en opheffen van het bedrijf.

Je kunt dus het beste even goed nadenken over "spullen" en "waarde" die je nog in je bedrijf hebt zitten. Bij de eenmanszaak webshop kan het dus zijn dat er nog voorraad is en als je gedoe achteraf wilt voor zijn dan is het een eenvoudige oplossing om alles in een keer naar een "opkoper" weg te doen. Die opkoper mag best familie zijn en het bedrag mag beduidend minder zijn dan wat je er zelf voor hebt betaald.

Ga jij ook stoppen met je eenmanszaak? En heb je vragen? Neem gerust even contact met me op.

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Meer

Werken bij dit bedrijf

Online marketeer

Iteratieve marketing en growth hacking concepts zijn jou wereld. Jij weet wat marketing is en weet de vertaalslag te maken naar online marketing concepten.

Breda
20u
HBO

Fullstack ontwikkelaar

Jij bent een gedreven fullstack ontwikkelaar en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html, css, javascript, PHP en SQL. Je hebt ervaring met responsive design via AngularJS en Bootstrap.

Breda
20u
HBO

Communicatie medewerker

Jij bent een kei in communicatie. Je beheerst de Nederlandse taal en kan het verhaal van een klant vertalen naar een bruisende vlot leesbare publicatie.

Breda
20u
HBO

Front-end developer

Jij bent een kei in het vertalen van design naar techniek en hebt gevoel voor gebruiksgemak en gebruikerservaring. Je werkt zelfstandig en snel vormgeving uit naar responsive html en css. Je hebt ervaring met responsive css via Bootstrap. Ervaring met javascript is een pre.

Breda
20u
HBO+
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.