TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Biografisch coachen voor MKB ondernemers

Publicatie

23 Jan 23

Gewijzigd

23 Jan 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Mw Astrid Breg

Waarom is mij dit overkomen? Waar sta ik nu en hoe ga ik verder? Wat wil ik nu eigenlijk? Hoe kan ik het leven leiden dat past bij wie ik ben?

Een publicatie van: Mw Astrid Breg

In het Biografisch coachen gaan we op zoek naar zingeving voor gebeurtenissen en de keuzes die daaruit volgen. Als ondernemer loop je er tal van keren tegenaan. "Heb ik daar nu goed aan gedaan", "Wat als ik dat had gekozen". Feitelijk heb je als ondernemer 9 van de 10 keer geen tijd voor dat soort vragen, maar reflectie hoort er nu eenmaal bij. Daarmee voorkomen we dat we dezelfde fout tweemaal maken, of zoals het vaker gaat, blijkt die "foute" keuze in de praktijk toch ook nieuwe kansen met zich mee te hebben gebracht.

Het zingevingstraject helpt ons te reflecteren, en daarmee de balans te vinden tussen het aardse van de zakelijke wereld en het geestelijke van de persoon.

In de Biografiek kennen we verschillende methoden om door een traject te gaan:

Vier velden techniek;
Levensloop traject;
In kaart brengen;
Zinnenste Buiten gesprek;


Soms blijven vragen die je in het leven tegenkomt herhaaldelijk aan de deur kloppen. Met Biografisch werk smeed je een sleutel waarmee je die deur kunt openen en toegang krijgt tot een deel van jezelf wat gezien wil worden, wat wil meedoen. Je krijgt meer bewustzijn over verschillende gebieden in jezelf en kunt deze daardoor in je leven integreren. Dit heeft effect op hoe je je voelt en je jezelf uitdrukt, op hoe je met jezelf en met anderen omgaat, op wat je wilt doen in de wereld.

Je staat daarmee sterker in je leven, je werk en bent beter "in touch" met jezelf, waardoor keuzes maken zonder knagende vragen makkelijker gaat.

Biografische Coaching begint met een vraag. Tijdens de intake kijken we naar wat je precies wilt onderzoeken. Vaak is dit een combinatie van iets waar je op dit moment tegenaan loopt, iets uit het verleden waar je nog eens naar wilt kijken en een verlangen van iets wat je in de toekomst nog wilt doen. Vervolgens vertel ik wat de verschillende trajecten inhouden. Samen kijken we welk traject een ingang bied naar het antwoord op jouw vraag.

Het traject wordt afgerond door het vinden van de essentie in de gesprekken en het formuleren van een concrete eerstvolgende stap.

Neem gerust contact op, ik ga graag met je in gesprek.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.