TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

NWG-Wijnmeester Jan van Asseldonk is SVH Wijnexpert 2023

Publicatie

25 Sep 23

Gewijzigd

25 Sep 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Dhr Jan van Asseldonk

Jan blikt er nog een beetje bescheiden verbaasd op terug. Op deze prestigieuze proeverij wist Jan op basis van kleur, reuk en smaak wijnen herkennen op naam, druiven, regio en percentage.

Een artikel van de redactie Fleximaal.com

Dat er fijnproevers bestaan dat wisten we al. Maar de prestatie die Jan van Asseldonk hier neerzet is toch van buiten deze wereld. Als we in de wijnzaak van Henri Bloem staan dan valt het op dat er in de winkel zeer veel soorten en smaken wijnen aanwezig zijn. Er komt een klant binnen om een wijntje te kopen. Jan weet de gelegenheid waarvoor de aankoop is, de wijnsoort, de origine en wat deze wijn speciaal maakt feilloos uit te leggen. 

Advies bij Wijn

Wat me vaak opvalt is dat als ik advies vraag in een restaurant of bij de slijter, dat de ober of de uitbater vaak geen idee heeft wat hij of zij verkoopt. Meestal blijft het bij de vraag "wat vind je lekker". En als je dan antwoord op die vraag dan blijft de uitleg vaak steken bij de prijs of de streek waar de wijn vandaan komt. Iets wat je zelf redelijk makkelijk zelf van het etiket weet te lezen.

Maar dan Jan! Stel die vraag aan Jan van Asseldonk en je krijgt een zeer uitgebreide uitleg over de smaak, de beleving, het wijnhuis, de wijnstokken, de grond waarop de stokken staan en de regio waar de wijn gemaakt is.

Weet je het echt niet meer, dan organiseert Jan wijnproeverijen. Dan leer je verschillende wijnen zelf te herkennen en beleef je een genoeglijke avond vol smakelijke verhalen van Jan van Asseldonk. Een aanrader!

Van de website SVH:

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca: In de horeca staan gasten centraal. Het zijn vakbekwame, professionele en gemotiveerde medewerkers die ervoor zorgen dat gasten graag terugkomen. Voor deze medewerkers biedt de horeca een wereldbaan: veelzijdig werk met veel sociaal contact. SVH staat achter de Nederlandse horeca.

Van de website NWG

Het Nederlands Wijngilde (NWG) is de grootste en leukste wijnproefvereniging in Nederland. De leden verbeteren op de proefavonden hun praktische wijnproefervaring.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.