TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Een fles wijn met het jaar van de jarige of het jubileum

Publicatie

25 Sep 23

Gewijzigd

25 Sep 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Dhr Jan van Asseldonk

Wijnkenners vinden het vaak leuk om een oude fles wijn te hebben. En hoe leuk is het om een fles te hebben van je geboortejaar of het jubileumjaar. Jan de Wijnman heeft van vele jaren oude flessen wijn op voorraad. Daarmee geef je iemand een heel leuk kado.

Een publicatie van: Dhr Jan van Asseldonk

Kan je die wijn nog drinken dan? Dat is een veel gehoorde vraag met een verassend antwoord. "Als je je avontuurlijk voelt" dan probeer je hem te drinken. Maar verwacht er niet te veel van. Deze wijnfles is bedoeld als gimmick en niet om van te genieten tijdens het eten. Kwaliteitswijn kan een hoop hebben als het goed bewaard is. Maar een wijn van 50 jaar oud zal een hoop van de originele charme verloren hebben. Bij die heerlijke biefstuk kan je beter een mooi flesje halen bij Henri Bloem in de Ginnekenweg in Breda.

Voor wijnen met een specifiek jaar wordt doorgaans 1 euro per jaar gerekend. Een 50 jaar oude wijn koop je al, zonder drinkgarantie, vanaf een 50 euro. Hele speficieke wijnen kunnen een stuk hoger liggen. Een mooie bewaarwijn uit een speficieke vintage zal bij een wijnhandel al snel boven de 1.000 euro kosten.

Jan legt uit: deze flessen zijn het "product" en niet de wijn zelf. We geven geen drinkgarantie en leggen dat er wel bij uit. Wijn kan op verschillende manieren oud worden en toch nog net te drinken zijn, maar lekker is deze dan niet meer. Een wijn kan ook bederven als deze verkeerd bewaard wordt, dan ruikt de wijn slecht en weet je meteen dat je hem uit moet spugen.

Wijn proeverij

Wil je nou leren hoe je wijn moet proeven? Meld je dan aan voor onze wijproeverij! Wij hebben een speciaal proeflokaal voor groepen tot 20 personen.

Wijn uit je geboortejaar

Wil je een wijn als kado geven met een specifiek jaar? Vraag het dan even, dan reageren we meteen of we aan je specifieke vraag kunnen voldoen.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.