TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De karaktereigenschappen ondernemer, de strategie en focus van een business coach / ondernemerscoach

Een business coach of ondernemerscoach kan je helpen groeien wanneer de coach deze groei ook zelf heeft meegemaakt.

Een publicatie van: Marja Dettmer - MKB-Mastermind

Toen ik 11 jaar oud was, begon mijn handelsgeest zich langzaam te ontwikkelen. Als kind uit de polder, en met ouders die totaal geen affiniteit hadden met handel, was dat best een dingetje. Maar gelukkig had mijn moeder wel iets met rommelmarkten.

Vrijheid en onafhankelijkheid

De Zwarte Markt, tegenwoordig bekend als de Beverwijkse Bazaar, was een paar kilometer van mijn ouderlijk huis gevestigd. Het was nog een vrij nieuw fenomeen destijds, en als kind mocht je gratis met je kleedje een plekje innemen in de immens grote hallen.

Ik nam mijn zusjes mee, het hoogpolige tafelkleed van mijn oma en ons afgedankte speelgoed. We kregen een plekje toegewezen en daar begon ons avontuur! Zitten en wachten tot er iemand iets wilde kopen. Zeggen wat je ervoor wilde hebben. Hoogstens een beetje heen en weer bieden: Ondernemen was kinderspel!

Mijn kleedje met oud speelgoed raakte hoe langer hoe leger, maar ik had een idee. Ik had een stuk of 7 tantes die wel wat spullen hadden die ik voor een marge kon verkopen. En zo geschiedde. Zonder het te weten maakte ik gebruik van het principe OPS: "Other Peoples Spulletjes"(Als alternatief voor OPM; Other Peoples Money, waar investeerders dol op zijn).

MKB Mastermind - groei voor bedrijven

Jouw business verder laten groeien

De Zwarte Markt heeft me nog veel meer geleerd. Mijn tante had een bordje gemaakt: "Stoelen á fl 12,-". Ik snapte die "á" niet maar vond het al apart dat 4 stoelen maar 12 gulden zouden kosten! De koper deed of hij gek was toen ik me hardop afvroeg wat die "á" inhield. Dat wist hij natuurlijk heus wel maar maakte slinks gebruik van mijn onwetendheid en zijn grote mensen overwicht. Mijn tante was niet blij!

Deze les bleef lang nagalmen in mijn kinderbrein. Ik wilde het graag aan iemand anders vragen, maar durfde niemand aan te spreken in die enorme hal. Ik herinner me nog goed dat ik er lang boos over was op mijn tante en dacht: "Waarom had je me dat niet even uitgelegd??!"

Zo waren er nog duizend en één vragen waar ik als 'mini ondernemertje' tegenaan liep, zonder iemand met ervaring, geen peergroup of adviesraad bij de hand. Ik was het met vallen en opstaan zelf een beetje aan het uitvinden. En dat terwijl de markt vol stond met 'grote mensen' en kraampjes.

Sparringpartner ondernemers begeleiden

De behoefte aan advies is van alle (leef)tijden. Wat je niet weet kan je voor een deel tegenwoordig opzoeken op een rechthoekig apparaatje. Maar van heel veel vragen weet je niet dat je ze moet stellen. En van veel kennis weet je niet dat je het (nog) niet weet. Van nog meer denk je misschien dat je het toch alleen moet oplossen.

MKB Mastermind staat voor jou klaar, zodat jij wél uitstekende ondersteuning kunt krijgen bij het ondernemen en het optimaliseren van je bedrijf.
In onze programma's krijg je toegang tot ervaren mentoren en een netwerk van gelijkgestemde ondernemers, waar je kennis, ervaring en ondersteuning kunt delen én ontvangen. Of je nu 60 duizend of 6 miljoen omzet.  

Business Coach & Strategist

Wil jij jouw ondernemersreis nog succesvoller maken en ontdekken of MKB Mastermind bij jou past? Laat het me weten door me een berichtje te sturen.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.