TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Midden- en kleinbedrijf, de motor van de economie

Publicatie

8 Feb 23

Gewijzigd

8 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Nederland heeft MKB nodig

Een publicatie van: Robin Louwerse

MKB is nog steeds de grootste werkgever van Nederland. De totale groep van ZZP en MKB waaronder ook zorg, bouw, horeca en hospitality is maar liefst 2 miljoen bedrijven groot. Op een totale bevolking van 18 milioen is dat gigantisch. Nederland heeft MKB nodig.

Maar als we de minister horen, dan is hij op bezoek geweest bij een aantal supergrote MKB bedrijven en heeft daar eeen lekker kopje soep en een broodje genoten. Daarmee denkt de politiek MKB te kennen. De waarheid blijkt altijd maar weer als we de verklaringen en besluiten aan moeten horen. Er is vanuit de politiek overleg met MKB Nederland, en daarmee denkt de politiek heel MKB af te dekken. Helaas pakt dat nooit erg goed uit voor de kleinste bedrijven van het land, de ZZPer en MKBer met maar een paar man personeel.

Maar daarbij blijkt ZZP en MKB wel de meest veerkrachtige groep bedrijven. Het zou zomaar eens kunnen dat als alle bedrijven in Nederland omvallen het laatste bedrijf wat er nog staat een klein MKB bedrijf is.

Als MKB ondernemer heb je de handen vol. Zeker als je bedrijf nog in de groeifase is moet je van alle markten thuis zijn. Je kunt niet alles meer zelf. Je website, de vindbaarheid, je marktbenadering, de social media communicatie, juridische zaken, je boekhouding en alle communicatie daar omheen met de Belastingdienst, het UWV en de gemeente.

Om een aantal van die taken voor de ZZP en MKB ondernemer te vereenvoudigen en overzicht te bieden hebben we de Fleximaal tools ontwikkeld. Die helpen je met de meestvoorkomende taken van het ondernemerschap. Daarmee heb je meer de handen vrij om te ondernemen.

Die politiek hebben wij niet nodig, de politiek heeft ons nodig. Veel succes met je bedrijf en als er eens wat is bel: 076 205 09 72

Contact met Fleximaal is gratis, je betaalt alleen je telefoontarief. 


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.