TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Verkopende organisaties detailhandel en kleinhandel

Publicatie

8 Feb 23

Gewijzigd

8 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Online en fysieke winkels voor het leveren van goederen en diensten aan de eindgebruiker

Een publicatie van: Robin Louwerse

De winkels in de binnenstad of in een winkelcentrum vallen onder de noemer "retail". Eigenlijk passen alle bedrijven die B2C leveren (Business to Consumer) onder deze verzamelnaam. Retail bestaat daarmee niet alleen meer uit de fysieke winkels, maar passen de webwinkels ook onder deze groep.

Bij zowel retail als detailhandel kan het gaan om (online) kledingwinkels, supermarkten en een bouwmarkt. Retailers kunnen daarnaast ook winkels of webshops zijn die diensten leveren, zoals een bank of reisbureau.

De grote transitie die voor de retailer gaande is, is het verkopen via meerdere kanalen. Daarbij worden de producten of diensten niet alleen meer via de winkel verkocht, maar ook bijvoorbeeld online. We spreken dan van multichannel of omnichannel verkoop.

Het voordeel en het nadeel van online verkoop is het afzetgebied. Via online verkoop kunnen klanten wereldwijd bestellen. Daarmee opent zich uiteraard ook een internationaal juridisch dossier. Bijvoorbeeld op het gebied van Belastingwetgeving en Intracommunautaire leveringen.

Het bezorggebied kan uiteraard ook een uitdaging leveren. Wanneer je kleding levert dan kan alles per post. Maar wat nou als je online balen hooi verkoopt? Dan wil je je verzorgingsgebied aanpassen, of samenwerken met (kleinere) lokale aanbieders.

De wereld van multichannel retail en omnichannel retail heeft veel kansen en veel uitdagingen.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, neem gerust contact op!


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.