TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Automatisering in de horeca

Publicatie

8 Feb 23

Gewijzigd

8 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Weinig ruimte voor innovatie

Een publicatie van: Robin Louwerse

In de horeca kan het er soms wild aan toe gaan. Wanneer het druk is moet al het personeel vrij het werk kunnen doen zonder ICT systemen als muziekinstallaties en kassa's opspelen. Vooral die laatste (het kassa systeem of POS) is natuurlijk de kern van de onderneming.

Kan de horeca dan niet automatiseren? Jazeker wel! Sterker ze moeten wel. Met de huidige economie is personeel moeilijk te vinden. Dat wil zeggen houden wie je houden kunt - of - zo automatiseren dat de inwerktijden verkorten. En juist daar ligt de sleutel. 

We zijn natuurlijk al ver gekomen de laatste jaren. Personeel op het terras loopt met een kastje in plaats van een bonnenboekje. Het kassa systeem is gekoppeld met het order systeem in de keuken. En bij afhaalrestaurants zie je standaard al een order scherm met daarop de verwachte bereidingstijd en levermoment van de order.

Toch is nog niet iedereen zover. Een ook op andere gebieden is er nog veel te halen. Ik sprak een klant dat een van de kassa systemen van ons afneemt. Hij vertelde me dat hij de belastingdienst over de vloer had gehad. De Belastingdienst vertelde hem dat zij rekenen met 20 pizza's uit 1 zak bloem.

Hij vertelde me dat hij daar niet mee uitkwam. Zijn klanten kwamen speciaal naar hem omdat hij wat grotere pizza's verkocht.

Ik vroeg hem "En wat doe je met je afvalstromen?"


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.