TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Detacheren van jezelf als ZZP of MKB bedrijf, en het inlenen van ZZP ondernemers

Detacheren niet alleen in de bouw of in de zorg, maar vaak ook in ICT en financieel. De normaalste zaak van de wereld.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Daar waar expertise is komt een ander bedrijf die expertise tekort. Je kunt die expertise natuurlijk uurtje factuurtje aanbieden zoals het bij MKB vaak gaat. Een andere vorm is detacheren.

Detacheren

Detacheren is het uitlenen van jezelf of je personeel binnen een expertise of vakgebied. Je blijft zelf ondernemer of werknemer, je gaat alleen bij een ander bedrijf werken. Dat lenen is een verkeerd woord. Je krijgt er natuurlijk voor betaald. En de tarieven zijn een paar euro onder  marktconform. Tarieven van 80 a 90 euro per uur zijn voor ICT detachering heel normaal.

Valkuilen bij detachering

Waar zit dan de angel? Je personeel zit langere tijd bij een andere werkgever. Die werkgever kan er op uit zijn om jou werknemer bij hem/haar in dienst te nemen. Vaak zijn het grote bedrijven met veel pracht en praal. De overstap voor je werknemer kan erg aantrekkelijk zijn.

Contracten kunnen een hoop oplossen. Maar de wetgever zit daarbij in de weg. Ook al heb je contracten opgesteld, contracten dienen zich aan de Nederlandse wet te houden. Als je personeel langer dan een jaar gedetacheerd zit, dan kan je hoog en laag springen. Maar het aanbod kan dan niet worden tegengehouden via een contract.

Contractuele bepalingen

Je kunt wel proberen de kosten van opleiding en omscholing voor een deel te verhalen op de nieuwe werkgever waar het gedetacheerde personeelslid is gaan werken. Alleen dan moeten die kosten ook in de overeenkomst staan. De werkgever die de gedetacheerde afneemt, die kan dat een dealbreaker noemen. Bovendien werkt detachering vaak via "gecertificeerde bureaus". Je bent dan zelf geen contractpartij met de eindplant, maar er zit een contractpartij tussen. Die hebben de relatie met de eindklant hoger dan de relatie met jou als MKB bedrijf. Je zult dan dus achter het net vissen.

Relatie met de werknemer

Je zult dus veel moeten investeren in de relatie met je werknemer. Je moet de werknemer blijven betrekken bij teambuilding en teamuitjes. Maar een werknemer die een jaar gedetacheerd is verliest het contact met de werkgever. Als je gaat detacheren dan moet je er serieus rekening mee houden dat je een personeelslids gaat verliezen. Je moet dan in de kosten of in de contracten rekening houden met de kosten van werving en selectie van nieuwe personeelsleden en met de opleiding, scholing en inwerkperiode van de nieuwe recruut.

Detachering is dus een spel met grote krachten. Je moet er stevig voor in je schoenen staan.

 

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

26 Jun 24

Buitenkans: Investeren via STAK en dividend

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.