TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Maatwerk bedrijfssoftware

Succesfactoren en valkuilen

Een publicatie van: Robin Louwerse

Software is een breed begrip. Vaak heeft een ondernemer ergens software "gezien" en begint een beschrijving met een verhaal. Een verhaal is wel algemeen aanvaard in de software ontwikkeling en wordt aangeduid met "user story". Vaak worden van de verschillende users en actoren user stories aangemaakt. Deze user stories dienen als basis voor de te ontwikkelen software.

Uiteraard is dit niet waterdicht. Heel vaak worden belangrijke factoren niet omschreven. Bij het maken van een backend systeem wordt vaak vergeten de front end te omschrijven. Bij programmeurs is het zo, dat als het niet in de beschrijving staat - het niet gemaakt wordt. Dan kom je er in het bovengenoemde backend systeem achter dat de frontend vergeten is en dat dat ook gebouwd dient te worden. Dan loop je al snel buiten je budget. Het is dus heel belangrijk om alles goed te omschrijven. Staat het niet in het functioneel ontwerp? Dan hoort het niet bij de offerte.

Daarnaast moet je oppassen met containerbegrippen. Zo horen we wel eens het woord "schaalbaar" voorbij komen. Wat voor jou schaalbaar is, hoeft voor de producent van je software niet perse hetzelfde te betekenen. Alle software is schaalbaar. De bouwer van de software heeft dan wel als taak om de userstories zo goed mogelijk scherp te krijgen. Maar er zitten grenzen aan. Vaak hangt het aanbod / de offerte ook samen met een scherp gestelde prijskaart. De producent probeert zo goed mogelijk te voldoen aan de vraag, maar zal daarbij concessies moeten doen om binnen de budgetten te blijven.

Meestal zal aan de voorkant, bij offerte of bij een aangeboden voortraject een ontwerp worden gemaakt dat de opdrachtgever moet goedkeuren. Daar zit ook een valkuil. Als de opdrachtgever daar "mooi" op antwoord, wil dat nog niet zeggen dat de functionaliteit aansluit bij de verwachting. En het zegt al helemaal niets over de gebruikers ervaring. We horen vaak "ja maar bij Apple werkt het zo" en dan is de verwachting dat de producent ook soepele overgangen en fantastische gebruikerservaringen weet op te leveren. Daarbij wordt wel eens vergeten dat Apple miljarden heeft geinvesteerd in de software en onderzoeken naar brede doelgroepen die met de software moeten werken.

De verwachting dat de software producent iets anders levert dan contractueel is overeengekomen is fout, en dingen overleveren aan perceptie is fout. Aannames zijn moordend in de ICT en al helemaal in de software development.

Wil je zelf een software productie laten uitvoeren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Genezen is duurder dan voorkomen.  


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

26 Jun 24

Buitenkans: Investeren via STAK en dividend

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.