TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Corona steun massaal teruggevorderd

Tijdens de Corona crisis leek de overheid bedrijven te willen steunen. Dat dat een wassen neus was wisten veel ondernemers, maar het is onbekend bij het grote publiek. Alle overheidsorganen vallen nu over elkaar heen om deze steun weer in te vorderen en daardoor verliest de overheid compleet het draagvlak binnen de maatschappij.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Voor wie een goedlopend bedrijf had in 2019 klinkt dit wellicht niet onbekend in de oren. Opeens was in maart 2020 het "over". Lopende orders werden ingetrokken, projecten werden uitgesteld en nieuwe orders kwamen niet meer binnen. De overheid gooide het land vervolgens in lockdown en stuurde de basisschool kinderen naar huis.

Ondernemers begonnen massaal aan de reserves, maar ook die zijn snel op als al het werk opdroogd en zo moesten veel ondernemers eraan geloven. De overheid deed alsof het een gift was. Maakte goede sier op de TV. Ik denk dat menig ondernemer fysieke onpasselijkheid voelt als die kop van Rutte nog eens in het nieuws is. Maar doordat ondernemers ondernemers zijn en alle zeilen werden bijgezet wisten we als ZZP en MKB Nederland het hoofd boven water te houden. Ja, boven water... door de neus ademen. Want het had niet veel langer moeten duren.

Eind 2022 kwamen de eerste brieven binnen. Ze waren er allemaal als de kippen bij. De gemeente vordert de TOZO terug, het UWV herberekend de NOW en slaat aan het invorderen en ook de Belastingdienst schoot in de overdrive om geld te innen. Maar helaas, het is een beetje buiten de confort zone van dit soort logge instanties. Dus fouten worden gemaakt. Maar de Belastingdienst zou de Belastingdienst niet zijn als ze haar fouten niet zou corrigeren. Helaas komt de berichtenmolen daarvan maar langzaam op gang. Van je bezwaren hoor je niets, de vorderingen gaan door en ook als je alles betaald komt er opeens een boete op een naheffing op de mat, waarvan niemand meer het overzicht heeft waar die nou weer vandaan komt.

Uiteraard levert dat een storm van bezwaarschriften op, waar je in het beste geval nog een briefje van krijgt dat het niet in de 6 weken termijn is op te lossen, en dat er 10 weken extra wordt gevraagd.

Feitelijk hoor je er gewoon nooit meer wat van, en op elke blauwe brief is wel wat aan te merken. Op een gegeven moment geef je maar op om nog eens bezwaar te maken.

Maar blijf actief. Probeer het contact met de Belastingdienst goed te houden en blijf bezwaarschrifte uitsturen. En ja, dat zijn er 5 per maand, maar je moet het volhouden want als je het niet doet ben je dief van je eigen portemonnee.

De kroon spant het UWV. Die geeft aan dat bezwaar maken je niet ontheft van de betaling. Eh wat? Het UWV maakt een fout, vordert tienduizenden euro's en geeft aan "ook al zitten we mis je moet toch betalen".

We zijn allemaal onderdeel van het systeem achter Nederland BV. Maar een directie moet aansprakelijk kunnen worden gesteld binnen een BV als er fouten worden gemaakt. En hier lijkt er toch wel wat mis te gaan.

De overheid moet zich bovendien realiseren dat dit systeem alleen functioneert als ze het draagvlak weten te handhaven. Anders krijgen we Italiaanse taferelen.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

26 Jun 24

Buitenkans: Investeren via STAK en dividend

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.