TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Gemeenten vallen over elkaar heen over de stikstofrechten van uitgekochte boeren

Publicatie

17 Feb 23

Gewijzigd

17 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Een bizarre wending. Boeren op het malieveld. De rechten werden afgenomen en alles waar men een leven lang voor had gevochten werd afgenomen. Boeren moesten maar wat anders gaan doen.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Uiteindelijk bleek er draagvlak bij sommige boeren. Ze zetten de zaak te koop of lieten zich uitkopen door de overheid. Hectares grond, en tonnen stikstofrechten.

De gemeenten hadden het er maar druk mee. Want er bleek een gevecht gaande om de stikstofrechten van de boerenbedrijven. Want dat was nodig voor de bouw.

In welk universum is het te rechtvaardigen dat je de vrijgekomen stikstofrechten ergens anders gaat inzetten? Als een boer het niet mag produceren mag een gemeente het wel? Mag de bouw het wel? Ik snap wel dat die boeren helemaal lijp werden. Wat ze schiet je er niets mee op. Dezelfde stikstof wordt nu gewoon ergens anders ingezet. dezelfde stikstof dus je bent er geen moer mee opgeschoten.

Ik nodig iedereen uit die iets weet over deze materie om licht te werpen, zonlicht bij voorkeur, om hier iets zinnigs over te zeggen. Want stikstof is stikstof, of een boer het nu produceert, Schiphol, of de bouw.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.