TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De vereniging van eigenaren VVE bij vastgoed

Publicatie

17 Feb 23

Gewijzigd

17 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

De VVE of vereniging van eigenaren bij vastgoed heeft de financiële taak voor het onderhoud en beheer van het vastgoed.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als je een pand hebt gekocht en er moet een nieuw dak op, dan is het logisch wie dat moet betalen. Maar als er meer units in een pand zitten dan zal je het nieuwe dak samen moeten betalen. Je weet dat er eens in de (zeg) 30 jaar een nieuw dak op vastgoed moet. Dan kan je 30 jaar met zn allen sparen. De kosten voor een nieuw dak kunnen dan in een meerjarenplanning van je VVE worden meegenomen. Het is dus wel belangrijk om te weten wat er wel en niet door de VVE wordt gedaan. In de ene situatie alleen groot onderhoud, maar het is natuurlijk ook denkbaar dat het onderhoud van de algemene buitenruimte (plantsoen en parkeerruimten e.d.) er onder vallen. Het onkruid vrij houden van de parkeerplaatsen is een algemene taak, maar valt niet perse onder de VVE. 

Let dus goed op wat je afspreekt, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer er verloop is in de eigenaren van de units dan is het goed dat iedereen mee spaart voor het nieuwe dak na x-jaar. Dus diegene die het pand verkoopt kan niet het ingelegde geld meenemen. Het is een onderhoudspot voor de grote dingen die rondom het vastgoed gelden.

Natuurlijk is ook de vraag wie dat onderhoud gaat uitvoeren. Kijk vooral ook naar de bepalingen in de overeenkomst van de VVE.

Wil je meer weten over VVE en vastgoed? Laat het ons weten.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.