TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Vertel je verhaal kort en bondig met een elevator pich

Publicatie

1 Mar 23

Gewijzigd

1 Mar 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Een elevator pich. Een kort verhaal dat je tussen twee verdiepingen in een lift moet kunnen vertellen aan iemand die je tegenkomt.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als je zakelijk iemand nieuw tegenkomt dan heb je vaak erg weinig tijd om de aandacht te trekken. Contact leggen is altijd moeilijk, maar zeker als je in je achterhoofd hebt dat je een blijvende indruk moet wekken. Hier een aantal tips.

Blijvende indruk

Als je over je passie verteld dan straal je wat uit. De body language is 80% van je pitch. Dat is goed nieuws, je hoeft je nog maar 20% in te spannen.

Een goede manier om een blijvende indruk achter te laten, is humor. Alleen is humor subjectief. Toch mag er wel een luchtig element in je pitch zitten, het moet door een brede groep begrepen worden. Daarom is het ook belangrijk om het heel kort en bondig te houden.

Het werkt natuurlijk in je voordeel als de andere persoon al heeft verteld wat hij/zij doet. Dan kan je daarop inhaken. Als je raakvlakken weet te vinden dan heeft je gesprekspartner meer reden om een vervolg gesprek te vragen.

Voorbereiden

Je kunt je pitch maken door op te schrijven wie je bent en wat je doet. Je moet benadrukken waar je goed in bent, of wat je ambities zijn.

Je kunt ook nadenken op welke uitdaging van je gesprekspartner jouw dienst of product oplossingen biedt en welk voordeel zij daarmee hebben.

Schrijf je pitch uit en lees hem hardop voor aan een bekende. Vraag feedback over wat er wel / niet begrepen is uit de voordracht en verfijn je pitch. Als je daarna je pich goed op papier hebt staan, leer hem uit je hoofd. Maar in het korte gesprek moet je dingen kunnen weglaten of toevoegen om het niet ongemakkelijk aan te laten sluiten op het gesprek.

Bedenk ook een goede afsluiting. Je wilt de ander uitnodigen om er in een later stadium over door te praten. Die druk moet er niet te hoog opliggen, dat schrikt mensen af.

Let op je gespreksevenwicht

Het gespreksevenwicht haakt in op de wetenschap van perceptie. Als twee mensen beide 2 minuten aan het woord zijn geweest, dan denkt diegene die aan het praten is dat hij het heel kort heeft verteld. Diegene die moet luisteren heeft het idee dat hij/zijn veel korter aan het woord is geweest. Een goed gespreksevenwicht is jij 25% en de ander 75% van de tijd gunnen.

Geschreven pitch

Vertel in een geschreven pictch wie je bvent, wat je doet en waar je passie of ambitie ligt. Leg uit welke resultaten of successen je hebt behaald en beschrijf een uitdaging waar je op in kunt haken. Sluit af met een uitnodiging om in contact te komen om verder over het onderwerp te praten.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.