TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Vertel je verhaal kort en bondig met een elevator pich

Een elevator pich. Een kort verhaal dat je tussen twee verdiepingen in een lift moet kunnen vertellen aan iemand die je tegenkomt.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als je zakelijk iemand nieuw tegenkomt dan heb je vaak erg weinig tijd om de aandacht te trekken. Contact leggen is altijd moeilijk, maar zeker als je in je achterhoofd hebt dat je een blijvende indruk moet wekken. Hier een aantal tips.

Blijvende indruk

Als je over je passie verteld dan straal je wat uit. De body language is 80% van je pitch. Dat is goed nieuws, je hoeft je nog maar 20% in te spannen.

Een goede manier om een blijvende indruk achter te laten, is humor. Alleen is humor subjectief. Toch mag er wel een luchtig element in je pitch zitten, het moet door een brede groep begrepen worden. Daarom is het ook belangrijk om het heel kort en bondig te houden.

Het werkt natuurlijk in je voordeel als de andere persoon al heeft verteld wat hij/zij doet. Dan kan je daarop inhaken. Als je raakvlakken weet te vinden dan heeft je gesprekspartner meer reden om een vervolg gesprek te vragen.

Voorbereiden

Je kunt je pitch maken door op te schrijven wie je bent en wat je doet. Je moet benadrukken waar je goed in bent, of wat je ambities zijn.

Je kunt ook nadenken op welke uitdaging van je gesprekspartner jouw dienst of product oplossingen biedt en welk voordeel zij daarmee hebben.

Schrijf je pitch uit en lees hem hardop voor aan een bekende. Vraag feedback over wat er wel / niet begrepen is uit de voordracht en verfijn je pitch. Als je daarna je pich goed op papier hebt staan, leer hem uit je hoofd. Maar in het korte gesprek moet je dingen kunnen weglaten of toevoegen om het niet ongemakkelijk aan te laten sluiten op het gesprek.

Bedenk ook een goede afsluiting. Je wilt de ander uitnodigen om er in een later stadium over door te praten. Die druk moet er niet te hoog opliggen, dat schrikt mensen af.

Let op je gespreksevenwicht

Het gespreksevenwicht haakt in op de wetenschap van perceptie. Als twee mensen beide 2 minuten aan het woord zijn geweest, dan denkt diegene die aan het praten is dat hij het heel kort heeft verteld. Diegene die moet luisteren heeft het idee dat hij/zijn veel korter aan het woord is geweest. Een goed gespreksevenwicht is jij 25% en de ander 75% van de tijd gunnen.

Geschreven pitch

Vertel in een geschreven pictch wie je bvent, wat je doet en waar je passie of ambitie ligt. Leg uit welke resultaten of successen je hebt behaald en beschrijf een uitdaging waar je op in kunt haken. Sluit af met een uitnodiging om in contact te komen om verder over het onderwerp te praten.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

29 Nov 23

Beter online via Fleximaal Community platform

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.