TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Machines en installaties in uw werkomgeving

Publicatie

7 Mar 23

Gewijzigd

7 Mar 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Werkprocessen zijn in efficiëntie sterk afhankelijk van onderhoud

Een publicatie van: Robin Louwerse

De omgang met onderhouden van machines, installaties en gebouwen is door door een brits bedrijf vastgelegd in ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Daarin staan handreikingen om om te gaan met onderhoud en beheersaspecten van infrastructuren en informatietechnologie. Wanneer je een programma als Freshdesk, Topdesk, Zendesk, Captera, Salesforce Service Cloud, VIZOR, Vivanto of Issuetrack gebruikt dan volg je altijd in meer of mindere mate de handreikingen van ITIL.

Onderhoud van machines en installaties kunnen het beste worden vastgelegd in een onderhoudschema. Op die manier heeft management zicht op de kosten die in de planning meegenomen moeten worden. Ad-hoc oplossingen (pleisters plakken) lossen vaak het probleem tijdelijk op. Daardoor loop je de kans de onderliggende problemen niet tijdig te zien. Wanneer de machines het min of meer doen, leren de werknemers te werken met die machines waarbij systematisch om de problemen heen wordt gewerkt. De problemen blijven bij mopperen en bereiken management niet meer. Daardoor ontstaat gemor in de organisatie van onuitgesproken issues. Met verloop in het personeel en ziekteverzuim op de koop toe. 

Wanneer volgens ITIL gewerkt wordt worden deze problemen voorkomen. Issues worden systematisch vastgelegd, en management kan bij de informatie om zo beleid vast te stellen. Onderhoud komt dan weer terug op de agenda en er kan efficienter worden gewerkt.

Bent u nog niet toe aan een duur ITIL pakket, maar ziet u wel de voordelen van werken volgens ITIL, neem dan gerust contact op het verplicht u tot niets.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.