TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Steeds lagere loners naar schoonmaak, steeds verder weg van ICT

Publicatie

7 Mar 23

Gewijzigd

7 Mar 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

De schoonmaker zal in de regel 20cm rondom ICT apparatuur poetsen. Zij blijven bij voorkeur ver weg van ICT systemen.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Het is een trend die al een aantal jaar gaande is. Schoonmaak wordt gedaan door "diamantjes". Mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet om bedrijfspanden en scholen schoon te maken. En wat natuurlijk een maatschappelijk goed initiatief is, brengt ook uitdagingen met zich mee.

Een basisschool belde me met een probleem. Zij waren voornemens de twee jaar oude "active boards" (touch screen systeem met een projector) te vervangen door toen nog veel te dure touch screen TV systemen. Waarom? De levensduur van de lampen viel tegen. Bij inspectie bleek dat de beamers / projectoren uitgerust waren met een filtratie systeem. De lucht die wordt aangezogen om het systeem te koelen liep door een nylon filter. Een luxe optie die we alleen in de duurdere projectoren tegenkomen. De filters zaten helemaal vol met stof. Daardoor kwam maar 40-50% van de lucht in het systeem en was de koeling niet genoeg voor de lampen. De lampen werden te warm, en dat kwam ten nadele van de levensduur van de lampen. De comclusie van de schooldirectie was de systemen te vervangen door touch screen TV systemen. 

Dit brengt ons terug op het schoonmaak thema van deze publicatie. Want de diamantjes van de schoonmaak poetsen 20cm rondom een ITC systeem, en een ICTer blijft veel verder dan 20cm ver weg bij schoonmaak. Wie voert er dan schoonmaak en onderhoud uit op ICT systemen?

Uiteraard is de projector een voorbeeld. Maar werkt u in een omgeving met stof, zoals een kantoor of een schoolgebouw. Kijkt u dan eens bij de ventilator van uw computer. Is dit wit/grijs op een zwarte kast? Dan kan het wel eens zijn dat de computers een flink schoongemaakt moeten worden.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.