TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Waar moet je op letten als je wilt stoppen met je bedrijf?

Stoppen met je bedrijf kan vanwege verschillende oorzaken. De marktomstandigheden zijn gewijzigd, je bedrijf rendeert niet meer, wet en regelgeving is gewijzigd of je hebt er gewoon geen zin meer in. Wat de reden ook mag zijn, er komt een hoop op je af.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Waar moet je op letten als je wilt stoppen met je bedrijf. En als je wilt stoppen is het dan niet mogelijk om de boel te verkopen. Want er zijn legio redenen om een bestaand bedrijf te willen kopen. Dus ook al heb je een eenmanszaak, het overnemen van een bedrijf kan lonen.

Regelmatig horen we dat bedrijven failliet gaan. Een BV of een NV kan makkelijker failliet gaan vanwege de bescherming van de BV structuur. Uitschrijven uit de Kamer van Koophandel (KVK) kan natuurlijk, maar wellicht kan je de boel verkopen. 

Maar wat nou als je echt met je eenmanszaak wilt stoppen? Je hebt bijvoorbeeld een webwinkel en je hebt nog voorraad staan. Je kunt die voorraad verkopen, of als overjarige voorraad afboeken. Maar dat is dus een boekhoudkundige oplossing. Je moet actief afboeken en boekhoudkundig verwerken om problemen voor te zijn.

Een simpele oplossing is een schatting te maken van de waarde van de voorraad. Als nieuw waarderen is niet verstandig. Je kunt er een bod op laten doen door een derde. Die derde koopt je voorraad voor een x bedrag en het geld komt via de bank binnen. Dat bedrag boek je in je boekhouding. Dan is er later geen "gedoe" omdat je kunt aantonen dat alle waarde van je bedrijf ook daadwerkelijk boekhoudkundig is verwerkt.

Je moet wel even opletten. Je kunt niet je twee jaar oude Tesla voor 1 euro afboeken. Er zal ergens een reele waarde overblijven. Die zal lager zijn dan de boekwaarde, immers het is een soort "gedwongen" verkoop. Het is dus de waarde die een opkoper zou betalen.

Je kunt als je de BV aanhoud ervoor kiezen om de waarde in de BV te laten. Dit is met name een goede optie als het vermogen in de BV uit geld, vastgoed of beleggingen bestaat.

Ga jij ook stoppen met je eenmanszaak? En heb je vragen? Neem gerust even contact met me op.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

29 Nov 23

Beter online via Fleximaal Community platform

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.