TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Bedrijven moeten voorbereid zijn op calamiteiten. Denk aan brand, ontruiming of andere calamiteiten

Publicatie

7 Mar 23

Gewijzigd

7 Mar 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Calamiteiten kan je voorbereiden door te oefenen. Weet jouw personeel waar de brandblussers hangen en hoe die te gebruiken? Of de AED?

Een publicatie van: Robin Louwerse

Als er wat gebeurd in je bedrijf wil je er goed op voorbereid zijn. Een BHVer (bedrijfshulpverlener) is verplicht in organisaties en ook een AED is tegenwoordig verplicht in bedrijfsgebouwen van een bepaalde omvang.

Voorbereiden en oefenen

De beste manier om je voor te bereiden is de calamiteit simuleren. Daarbij moeten er mensen observeren. Het gedrag van mensen is erg interessant tijdens deze oefening. Als het brandalarm gaat, moeten de mensen zo snel mogelijk het pand verlaten. Toch gaan mensen nog even de jas pakken, en de tas. Tijdens de oefening zal diegene die observeert aantekeningen moeten maken. Als de oefening voorbij is moet er worden geevalueerd. Bespreek met de betrokken mensen hoe de ontruiming is gegaan, en wat de constateringen in het gedrag van mensen is geweest. Het gaat om een stukje bewustwording in het gedrag en het uitleggen van de gevaarzetting.

Wil je ook een ontruiming simuleren? En heb je hulp nodig in de voorbereiden en planning van de oefening? Laat het gerust even weten, wij helpen graag.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.