TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Collectieve SEO, groeiversnellen en structuur met Fleximaal Community

Publicatie

11 Oct 23

Gewijzigd

11 Oct 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Als ondernemer heb je een druk bestaan. Zodra het goed gaat en je lekker klanten aan het helpen bent vergeet je de marketing en sales. Gevolg? Pieken en dalen in de bedrijfsvoering. Herkenbaar?

Een publicatie van: Robin Louwerse

Met Fleximaal Community ga jij op ontdekkingsreis naar groei en succesvol ondernemen. Jij blogt over je passie en je expertise, wij maken je zichtbaar, vindbaar en zorgen voor leads. Via trainingen en workshops ga je aan de slag met kwaliteit en ondernemerschap. Op deze manier maak jij van jou bedrijf een beter bedrijf.

De eerste focus ligt dus op het vertellen wie je bent en wat je doet. Dat doe je door een profiel aan te maken en de profielgegevens in te vullen. Een profiel kent een bedrijf, en de personen in het bedrijf. Er kunnen dus meerdere personen in de organisatie. Iedere persoon kan vervolgens berichten plaatsen (bloggen) over het bedrijf, de expertise en wat je voor je klanten hebt kunnen betekenen.

Laten weten dat je bestaat

Wanneer je account compleet is en je de eerste blog hebt geplaatst wordt je uitgenodigd voor een workshop. Wij noemen dat een netwerktraining. In die netwerktraining leer je de basis aspecten van een goede blog. Je leert waar je op moet letten en hoe zoekmachines omgaan met de inhoud die jij aanbied. Op die manier maak je sterkere blogs en weet je wat SEO voor je kan doen.

Collectieve SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Hèt grote voordeel van SEO via Fleximaal Community is dat hoe meer mensen meedoen, hoe beter jij in zoekmachines vindbaar bent. We noemen dat collectieve SEO. Zoekmachines hebben immers ook een verdienmodel en een belofte aan de klant. In die belofte zit dat jij op basis van je zoekvraag "het meest relevante antwoord" krijgt. In dat relevant zit natuurlijk dat het "actueel" moet zijn (nieuwswaarde), dat het moet aansluiten bij je woordkeuze (relevantie) en dat content gewaardeerd wordt op "gewicht". Voor dat gewicht wordt onder andere gekeken hoe populair het gevonden resultaat is. Dus content van een nieuwswebsite (krant) weegt meer dan de content van de statische website. Er zijn nog tal van SEO overwegingen maar dit legt uit dat het bloggen over je expertise op een groot nieuwsplatform voordelen biedt. Collectieve voordelen, want hoe meer mensen bloggen en bestaande blogs updaten, hoe fijner zoekmachines het platform vinden en hoe beter je wordt gewaardeerd in de index van bijvoorbeeld Google of Bing.

Groeiversnellers

Heb je een blog online staan dan wil je ook dat mensen de blog lezen. Om dat voor elkaar te krijgen maak je gebruik van de groeiversnellers. Groeiversnellers zijn marketing instrumenten die gebaseerd zijn op Growth Hacking. Growth Hacking is een methodiek om op een gesprinte manier met je marketing om te gaan. Daarom is het ook zo geschikt om naast de drukke werkzaamheden toe te passen. Fleximaal Community heeft de Growth Hacking methodieken in een tool gegoten. Zo hoef je zelf geen kennis te hebben van Growth Hacking om wel de methodiek toe te passen. Via onze groeiversneller wizzards ga je praktisch om met groeiversnellen en pas je Growth Hacking zonder het te weten toe. 

Van blog naar klant

Wanneer je blog eenmaal goed vindbaar is, is het tijd voor de volgende stap. Het binnenhalen van klanten. Er zijn verschillende stappen om van bericht naar klant te gaan. De stappen hebben binnen groeiversnellen een naam. Iedere stap heeft dus een eigen funnel.

  • Awareness (bereik)
  • Acquisition (bezoek)
  • Activation (eerste stap)
  • Retention (terug komen)
  • Revenue (aankoop en hoeveelheid)
  • Referral (refereren)

Voor iedere stap is er een eigen tool. Je begint met bereik, je moet immers mensen laten weten dat je bestaat. Vervolgens moet je mensen verleiden tot het nemen van een eerste stap. Dat is een drempel, dus moet je die drempel klein maken. Een hele mooie manier om drempels te verlagen is het toepassen van een spelvorm. En je raadt het al, ook daar hebben we tools voor. Op je blog pagina kan je spelelementen verwerken. Spelelementen zijn toe te voegen aan de blog pagina. Er zijn verschillende spelvormen voor verschillende funnel stappen.

  • Sociaal experiment
  • Vraag een e-mail adres
  • Viralisatie spel
  • Beantwoord een vraag

Door spelelementen toe te passen ga je drempels verlagen. Bovendien zullen spelelementen je olievlek vergroten. Het zo snel mogelijk uitbreiden van je netwerk noemen we viralisatie. Je kunt bijvoorbeeld een belofte doen in ruil voor het contact met mensen die binnen een profiel passen. Je vraagt bijvoorbeeld het e-mail adres van 3 contacten van de bezoeker die het aanbod ook leuk zouden vinden.

Zie onderstaande aanbieding. Je krijgt een PREMIUM account voor de prijs van een BASIC account. Dat is ruim 90% introductiekorting. Alles wat je moet doen is 3 e-mail adressen opgeven. De 3 e-mail adressen krijgen een nette mail om ook een kijkje te nemen bij de aanbieding. Zo wordt 3 adressen 9 adressen en 9 adressen 27 etc. Een snelle manier om via een leuk aanbod met je doelgroep in contact te komen.

Fleximaal Community unlock Artwork

Maak kans op mooie prijzen

Een PREMIUM account voor de prijs van een BASIC account. Je krijgt een premium account met een heel jaar ondersteuning voor de prijs van een basic account. Je betaalt geen € 45 per maand, maar betaalt slechts € 45 voor het eerste jaar. Alles wat jij moet doen is 3 e-mail adressen opgeven van mensen die hier ook enthousiast van worden.

Stap 1: Geef je e-mail adres op voor je beloning.
Stap 2: Refereer minimaal 2 en maximaal 3 e-mail adressen.

Volgende stap

 


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.