TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Vindbaarheid en leads in 10 SEO stappen

Ook al ben je druk met klanten, dan is het nog heel belangrijk om je marketing en sales niet uit het oog te verliezen. 10 SEO stappen. Eens is die opdracht af, en moet je weer op zoek naar de volgende klus. Maar hoe combineer je dat met werken voor je klanten? Gelukkig: Deze continuïteitsvraag is niet uniek voor alleen jouw bedrijf. Iedere ondernemer krijgt er vroeger of later mee te maken. Hier leggen we je uit waarom je met Fleximaal beter online bent in 10 SEO stappen.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Hoe je met je bedrijf ook online bent, je moet gevonden worden om klanten te informeren en om opdrachten binnen te halen. Het maakt niet uit of je nu een kleine marktplaats shop hebt of een volledige webshop. Of je nu alleen op Facebook een bedrijfspagina hebt of een volledige website. Hoe bereik je het beste je nieuwe klanten, of hoe haal je meer uit je bestaande klanten. Het antwoord is net zo complex als eenvoudig: omnichannel.

Omnichannel marketing

Omnichannel gaat over het hele plaatje van je marketing. Een holistische blik op je marketing als het ware. Je bent niet alleen online met je website, maar ook met LinkedIn, Social Media, je bent vindbaar in zoekmachines (Google en Bing). Wellicht adverteer je zelfs in bladen of doe je aan adverteren op Radio en Televisie.

Om deze omnichannel marketing te laten slagen moet eerst je online presence onder de loep. Immers als je website niet klopt, heeft het weinig zin om daar verkeer op af te sturen.

Beter online

Beter online gaat over het samenspel wat alle online kanalen voor je betekenen. Stel, je hebt een website. Je probeert via deze website een product of dienst aan de markt te brengen. Het zou vervelend zijn als het je wel lukt om doelgroep op de website of landingspagina te laten landen, maar wanneer je bezoek niet tot het nemen van de eerste stap overgaat.

Het online vinden van je bedrijf begint bij de juiste basis. Het is niet erg als je het niet in 1 keer goed hebt. Het is een doorlopend proces van kleine verbeteringen waardoor je uiteindelijk beter online bent.

Zoekmachines (Google, Bing etc)

Zoekmachines zijn eerst en vooral machines. Het goede nieuws eraan is dat je kunt sturen hoe je gevonden wilt worden. Dat sturen doe je door eerst je zoekwoorden te definieren. Op welke woorden wil jij gevonden worden. Daarna moet je kijken of niet "iedereen al op deze woorden gevonden wil worden". Je moet als het ware een niche vinden binnen de zoekwoorden. Daarna moet je prioriteit geven aan deze zoekwoorden. Welke eerst? Deze zoekwoorden ga je vervolgens verdelen over de koppen op je website. De belangrijkste kop is een H1 en daarna in orde van belang en nadruk de H2 en H3 koppen. Door middel van de koppen en de inhoud vertel jij aan Google waar je op gevonden wit worden.

Er zijn nog wat technische truukjes, zoals je metas en de alt teksten, je laadsnelheid etc. Maar als je dat voor elkaar hebt dan kan je werken aan de UX en UI.

UI?

De UI staat voor de "user interface", de manier waarop je bezoekers de website moeten bedienen. De UX staat voor de ervaring die de bezoeker op je website heeft. UX staat voor User Experience.

Het is van belang dat wanneer die bezoeker dan uiteindelijke op je website is geland, je die bezoeker ook (enige tijd) op je website houdt; En een manier vinden dat die bezoeker nog eens op je website terugkomt. Beter online betekent ook dat je de bezoeker een logisch pad aanbied via de menu's en knoppen (call to action). Je moet de bezoeker niet overladen met informatie. Ten slotte moet je meten! Je moet immers weten wat er werkt en niet werkt.

Ben je er klaar voor?

Is je website uiteindelijk geschikt om bezoekers te ontvangen? Dan moet je er zelf actief voor zorgen dat er bezoekers naar je website gaan. En die bezoeker moet meteen krijgen wat er geboden is.

Regelmatig kom ik tegen dat als ik op Google zoek, kleding bijvoorbeeld, dat als ik dan op die leuke jas klik, dat ik wordt doorgeleid naar een website waar ook schoenen en broeken op staan. Ik begrijp best dat een bepaalde jas uitverkocht kan zijn, maar laat me dan ten minste op de jassen pagina landen. De bezoeker is lui en heeft een korte aandachtspanne. Als je niet doet wat je belooft dan heb je wel een landing, maar de bezoeker is meteen weer weg, en je hebt geen klant.

10 punten om beter online te zijn

1) Collectieve SEO

Wat kan je daar aan doen? Op Fleximaal kan je eenvoudig blogs schrijven over een product of dienst, en die herleiden naar je eigen website. Waarom op Fleximaal? Omdat op Fleximaal dagelijks ondernemers nieuwe inhoud plaatsen komt Google vaker terug om te zien of er wat nieuws is. Daarmee is de omloopsnelheid veel hoger en hoef je niet weken te wachten op een nieuwe indexatie.

2) Backlinks

Daarnaast maak je met die link naar je website een backlink aan. En omdat Fleximaal een autoriteit is weegt die backlink ook nog eens veel meer.

3) Interne links

Fleximaal creëert automatisch interne links naar andere blogs en landingspagina's die onder je bedrijf door jezelf en je collega's zijn aangemaakt.

4) Landingspagina

Met een landingspagina leg je de nadruk op een speciaal onderdeel van je product of dienst. Je trekt de bezoeker aan via Google of via het bezoek dat op de content van andere ondernemers af komt. Op de landingspagina biedt je alle relevante informatie over de specifieke dienst of het product. Er is geen verwarring of afleiding. Mocht de bezoeker eerst meer informatie willen dan kan je herleiden naar je eigen website via een backlink.

5) Blogs

Via blogs kan je meer uitleggen over wat jij met je bedrijf voor je klanten hebt kunnen betekenen, je kunt een uitdaging uitleggen via story telling, je legt meer uit over de voordelen van verschillende modellen. Bovendien spreek je op een blog pagina veelal in een andere taal. Op je eigen website heb je het professionele karakter en de marketing boodschap die centraal moet staan. Op een blog pagina heb je veel meer ruimte om buiten die standaard boodschap te treden en op de klantvraag te sturen.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat. Ik ga op Google niet zoeken op een term die ik "nog niet ken". Dus "ik heb een probleem met een werknemer". Of de "werknemer heeft een probleem met de werkgever". Het woord probleem zal die advocaat niet op zijn website gebruiken, omdat er geen problemen zijn die niet opgelost kunnen worden. De woordkeuze van de advocaat zal dus afwijken van de woordkeuze van die persoon die op zoek is naar een advocaat. De advocaat zal niet worden gevonden.

6) Volume

Op Fleximaal komen maandelijks tienduizenden ondernemers op de bedrijfspresentaties, blogs en landingspagina's af. Een zeer grote zakelijke groep die op zoek is naar informatie. Via de bedrijfspresentatie pagina, de specialisten pagina, via de dossiers en via de publicaties van blogs en landingspagina's zoekt de bezoeker naar de voor hem/haar relevante informatie.

7) Spelvormen / Gamificatie / Viral loops

Via marketing instrumenten die aan de blogs en landingspagina's worden toegevoegd waarmee de interactie met de bezoeker wordt aangegaan. Door leuke spelvormen toe te voegen wordt de eerste stap laagdrempelig gemaakt. Daardoor zullen meer bezoekers de gegevens achterlaten. De bezoeker die de gegevens achterlaat wordt toegevoegd aan het relatiebeheer van jou bedrijf. Daarmee kan je zelf via andere spelvormen de bezoekersdata gaan verrijken. Zo vul je steeds je CRM aan, en kom je meer en meer te weten over je doelgroep.

8) Meetbare links

Marketing is alleen zinvol als je de opbrengsten kunt meten. Alle uitingen kunnen worden voorzien van speciale meetbare links. De data die dit oplevert is heel moeilijk te isoleren in Google Analytics of Search Console. Daarom hebben we de meetbare link geintroduceerd. Deze link houdt voor je bij hoe vaak deze gevolgd is, en kan zelfs weten wie de link heeft gevolgd.

9) Nieuwsbrieven

Via het CRM kan je zelf nieuwsbrieven lijsten samenstellen en laten aanvullen via je blogs en landingspagina's door middel van de spelelementen. Deze lijst kan je per groep / funnelstatus benaderen.

Tip: importeer je LinkedIn lijst en verrijk je LinkedIn data met NAW en contactgegevens! 

10) Groeiversnellen / Growth Hacking

Met Groeiversnellen ga je op zoek naar de grootste drempel die je groei tegenhoud. Neem die drempel weg en je zult groeien. Met Fleximaal heb je groeiversneller tools in de vorm van wizzards ter beschikking. Daarmaa zet je zelf eenvoudig een sprint op en toetst de haalbaarheid.

 

 


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

26 Jun 24

Buitenkans: Investeren via STAK en dividend

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.