TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Ben jij al voldoende zichtbaar? Of kan je zichtbaarheid verbeteren?

Publicatie

1 Dec 23

Gewijzigd

1 Dec 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Met alleen een website "hebben" ben je nog niet perse zichtbaar. Je moet ook verkeer hebben uit je doelgroep dat op je website komt kijken. Maar hoe stuur je verkeer naar je website en hoe weet je hoeveel dat dan is? Haal meer uit je online marketing en maak je bedrijf zichtbaar en vindbaar.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Zichtbaar en vindbaar met je website. Veel bedrijven staan er niet bij stil en denken dat het hebben van een website ze zichtbaar maakt. Echter er is in de marketing verschil tussen push en pull-marketing.

Pull marketing

Je website is een voorbeeld van pull marketing. Mensen kunnen er terecht voor meer informatie, het bestellen van producten of diensten, of mogelijkheden om met je in contact te komen. Het heel pull omdat er zonder extra impuls niemand op je website komt. Mensen, je doelgroep, moet eerst weten dat je bestaat.

Push marketing

Een voorbeeld van push marketing is bijvoorbeeld je visitekaartje. Je komt iemand tegen, je legt iets uit over je dienst of product en geeft tenslotte een visitekaartje. 9 van de 10 keer gaat iemand na die eerste ontmoeting nog even op je website kijken.

Een voorbeeld

Je kunt push en pull goed uitleggen via het bedrijf Gamma. We kennen het allemaal wel, een groot winkelcentrum voor klussen, bouwen en tuin. De push marketing is de folder die je periodiek op de deurmat krijgt. Je pushed als het ware (letterlijk) informatie door de brievenbus. De persoon die de folder ontvangt zal op de website (pull) van Gamma gaan kijken of er nog meer koopjes zijn. Daarna ga je naar de winkel om te halen wat je nodig hebt. De folder werkt ook visueel als stimulering van het merk. Zodra je denkt aan klussen denk je van zelf aan de bouwmarkt.

Zichtbaar en zichtbaarheid

Het hebben van je website is natuurlijk al een goed begin. Mensen kunnen bijvoorbeeld via Google op je website komen, maar je kunt er zelf ook aan werken. Social Media kunnen daar bij helpen. Je post iets op Social Media en mensen krijgen daarvan een bericht. Het push deel is daarmee afgerond. Je bericht bevat een leuke tekst, maar moet ook een link bevatten. Bij voorkeur stuur je het verkeer niet naar je homepage, maar naar een pagina die ook precies over dat onderwerp gaat.


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Zichtbaar, vindbaar en leads

Fleximaal maakt je bedrijf zichtbaar, vindbaar en zorgt voor leads. Jij maakt een blog of een landingspagina en met tools en wizzards promoot je jouw dienst of product onder duizenden ondernemers.

Zichtbaar en zichtbaarheid

Fleximaal Community is een extra online marketing kanaal voor je bedrijf. Jij promoot je diensten en producten via een bedrijfsprofiel, specialisten pagina en blogs of landingspagina's

Kennisplatform Fleximaal.com

zichtbaar push, pull, pullmarketing, pushmarketing push pushmarketing pullmarketing pull zichtbaar, zichtbaarheid zichtbaar zichtbaarheid zichtbaarheid