TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

In 5 stappen zelf een landingspagina maken.

Publicatie

6 Dec 23

Gewijzigd

6 Dec 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

De manier waarop zoekmachines je landingspagina maken vinden kan je zelf bepalen met SEO. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie, ofwel in Engels Search Engine Optimalisation. Binnen de SEO is een landingspagina heel belangrijk. Hier lees je hoe zelf een ladingspagina maken.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Je kunt zelf een landingspagina maken met Fleximaal Community. Dat kan zelfs gratis. We helpen je er stap voor stap doorheen via deze link: een gratis landingspagina maken.

Wil je meer uit je landingspagina halen dan kan je onbeperkt blogs en landingspagina's aanmaken met het basis account. Het basis account is niet gratis. Omdat wij een advertentievrij platform willen zijn en blijven betaal je voor het basis account slechts 3 euro 75 per maand.

Stap 1: Maak een Fleximaal account aan.

Een account aanmaken is heel eenvoudig. Op de pagina Fleximaal account prijslijst zie je de opties. Kies je account, vul je gegevens in en betaal. Meestal nog dezelfde dag ontvang je in de e-mail je inlog gegevens. Met de inloggegevens kan je inloggen in de backend.

Stap 2: Inloggen in de Fleximaal community backend

Met de in de vorige stap verkregen inloggegevens kan je inloggen in de backend. Daar zie je een hoofdmenu. Binnen het hoofdmenu is er een optie "inhoud". Daar zie je een overzicht met je blogs en landingspagina's.

Stap 3: Een blogpagina of landingspagina toevoegen

Een pagina maak je door op de blauwe (+) knop te klikken. Je opent daarmee een dialoog venster waar een aantal vragen in worden gesteld. Je geeft de pagina een naam, zodat je hem zelf eenvoudig terug kunt vinden. De pagina koppelen wij aan een dossier, je mag daar zelf een voorstel voor doen via de keuzelijst. Belangrijk is dat je de kopregel invult waarbij je de zoekwoorden waarmee je op Google wilt worden gevonden zo veel mogelijk in de kopregel terug laat komen, terwijl het nog een aantrekkelijke zin blijft. De kopregel is de hoofdkop van de publicatie (H1).

Er is op dezelfde manier een invoer voor subkop. Subkop geeft ruimte voor wat meer karakters. De subkop is voor SEO heel belangrijk want dat vormt de H2 kop.

In publicatie korte tekst kan je de inhoud van je blog kwijt. Deze tekst kan je opslaan en daarna weer openen vanuit je publicatie lijst. De tekst is alleen nog voor jezelf en de moderator zichtbaar omdat deze nog niet wordt vrijgegeven in de menu's op de pagina. Je kunt er dus nog lekker een paar dagen aan sleutelen.

Wanneer je een H3 kop wilt aanmaken dan typ je de kopregel, drukt op enter en typt de tekst. Dan selecteer de kopregel met de muis, en druk op de [B] knop (bold). De kop wordt later door de generator omgezet naar een H3 bij het genereren van de pagina.

Kies de publicatie datum, de dossierdatum (beide vandaag) en kies contentsoort artikel.

Stap 4: kies de tekst en marketing opties

Bij het opslaan van de tekst krijg je nog een aantal betaalde opties. Je kunt de blog of landingspagina nog even laten nakijken op tekst door een specialist. De tekst opties kunnen zijn: een SEO check, een deetjes en teetjes controle of een volledige tekst revisie. De marketing opties kunnen zijn: extra promotie van je blog bij duizenden ondernemers.

Stap 5: Lees je blog of landingspagina nog even na op de website

Op de website kan je jouw publicatie (blog of landingspagina) nog even nalezen, of laten nalezen. Heb je gebruik gemaakt van de opties dan is er altijd nog even contact voordat de pagina live gaat.

Zo zie je, zelf een landingspagina maken of blogpagina maken is heel eenvoudig. Backlinks worden vanzelf toegevoegd. Je mag ook vanaf je eigen website naar je blog linken. Dit helpt je met je trustflow. Succes!


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.