TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Yoast SEO plugin voor Wordpress 9 van de 10 keer alleen geïnstalleerd. SEO voor Wordpress websites.

Heb je een Wordpress website en wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines? In veel gevallen installeert je webbouwer alleen de plugin Yoast en doet er verder niets mee. Hoe kan je met je bestaande Wordpress website toch goed gevonden worden?

Een publicatie van: Robin Louwerse

Er zijn veel kleinere en grotere Wordpress website bouwers. Met Wordpress kan je kleine en grotere websites met redelijke eenvoud bouwen. Daarom is Wordpress een van de grotere namen in contentmanagement (CMS) systemen. Dat er regelmatig iets mis gaat zien we in de dagelijkse praktijk. De SEO tools worden wel geinstalleerd, maar helaas niet of bijna niet gebruikt.

Yoast SEO Plugin voor Wordpress website

De Yoast SEO plugin voor Wordpress websites is een handige tool, waar je per pagina SEO kunt instellen. Er kan een hele hoop met Yoast en het is best een handige tool. Het is helaas niet zo dat -als- Yoast maar is geinstalleerd, dat je dan goed gevonden wordt in Google.

SEO voor Wordpress

Of je website ook goed zal "scoren" op Google kan je gelukkig zelf bekijken met een handige tool. Heb je een kleinere website en niet zoveel ervaring met SEO dan is Screaming Frog een handige gratis tool waarmee je snel kunt zien of je Wordpressbouwer® zijn of haar werk goed heeft gedaan.

Waar op te letten bij SEO

Ten eerste moeten de zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden letterlijk in je H1 en H2 worden gebruikt. De H1 mag op een pagina eenmaal gebruikt worden. De H2 mag meermalen gebruikt worden, maar let erop dat je zoekwoorden in ieder geval in de eerste twee H2 segmenten worden gebruikt.

Van iedere pagina moet er dus in de lijst H1 en H2 van Screaming Frog "iets" zijn ingevuld. Daarbij kan je er op letten dat de H1 en H2 je zoekwoorden bevatten.

Daarnaast moet iedere pagina op de website een "title" en een "description" bevatten. Met Screaming Frog kan je eenvoudig zien door de juiste tab daarvoor aan te klikken.

H1 en H2 headers

De H1 en H2 headers worden gebruikt om aan Google te vertellen welke zoekwoorden voor jou belangrijk zijn. Je moet je zoekwoorden daar dus letterlijk in hebben staan. Google ziet "Wordpress website Breda" als een ander zoekwoord dan "Breda Wordpress website". Je moet dus erg letterlijk zijn in de "communicatie" naar Google.

De titel en description en Google resultaat

Via Screaming Frog kan je eenvoudig zien wat er in de title en description van je website is ingevuld. Waarom zijn deze belangrijk? Wanneer je in Google een zoekopdracht ingeeft komt Google terug met een lijst met antwoorden. Die lijst heeft per gevonden item minimaal 3 regels. Een adresregel, een dikke kop en een omschrijving. De dikke kop wordt gevormd door je pagina title. De omschrijving wordt gevormd door je description. Worden deze 2 niet gevonden dan maakt Google er zelf iets van op basis van de inhoud van je pagina. Je kunt dus maar beter ervoor zorgen dat jouw title en description wordt gebruikt, dan kan je zelf bepalen hoe je in de resultatenlijst terecht komt, en hoe je daarmee kunt opvallen.

Ben je niet zeker? Neem vrijblijvend contact op!

Weet je het niet zeker en wil je een snelle analyse van je Wordspress website? Neem even contact op. Wij scannen je bestaande Wordpress website op SEO en laten je weten of alles in orde is.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

29 Nov 23

Beter online via Fleximaal Community platform

Meer
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.