TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Investeren in een snel groeiend bedrijf door middel van certificaten van aandelen geeft recht op dividend

Fleximaal.com wordt een zelfstandige BV en geeft via een STAK certificaten van aandelen uit. Ondernemers kunnen certificaten kopen en kunnen daarmee een deel van de winst uit laten keren, of de winst in meer certificaten steken. Een buitenkans, in dit artikel lees je meer.

Een publicatie van: Robin Louwerse

Belang van Dividend en Investeringsstrategie

Waar niemand weet wat een investering vandaag, morgen of overmorgen waard zal zijn, vaak wordt dividend gezien als een zekerheid: investeerders weten doorgaans welk dividend ze wanneer kunnen verwachten. Voor de ene investeerder is dividend daarom de heilige graal en vormt het de kern van zijn strategie, terwijl de kracht ervan bij de andere investeerder nog ondervonden moet worden.

In dit artikel leggen we uit wat het belang is van dividend en welk effect het heeft op je uiteindelijke rendement.

Wat is Dividend?

Als een bedrijf winst maakt, kan de onderneming (een deel van) die winst uitkeren aan haar aandeelhouders. Deze winstuitkering heet dividend. Dividend kan in de vorm van geld worden uitgekeerd, wat we cashdividend noemen, of in de vorm van aandelen, wat stockdividend wordt genoemd.

Dividend is voor veel investeerders een belangrijk concept omdat het een aanzienlijke invloed heeft op het rendement dat je kunt behalen. Het is moeilijk te voorspellen hoe de waarde van een bedrijf zich zal ontwikkelen, daarbij biedt dividend wat meer zekerheid. Investeerders weten vaak hoe hoog de dividenduitkering is en hoe frequent een bedrijf dividend uitkeert.

De meeste dividenden worden op regelmatige basis uitbetaald, bijvoorbeeld eens per kwartaal, eens per halfjaar of jaarlijks. Soms zullen bedrijven ook speciale dividenden uitkeren als gevolg van een eenmalige gebeurtenis. Het uitkeren van dividend is echter nooit gegarandeerd; op elk moment kan een bedrijf ervoor kiezen om dividend te verlagen of zelfs te beëindigen.

Waarom keren sommige bedrijven wel dividend uit en andere niet?

Ondanks dat er al sinds de VOC dividend wordt uitgekeerd, keren niet alle bedrijven dividend uit. Dividend uitkeren is namelijk geen verplichting van een bedrijf richting de aandeelhouder. Over het algemeen zullen jongere bedrijven, die relatief kort bestaan, minder snel dividend uitkeren dan meer volwassen bedrijven die al een tijd bestaan. Dit komt vaak doordat ze zich in een snelle groeifase bevinden en hun winsten (als ze die al maken) willen herinvesteren in verdere groei, in plaats van deze uit te betalen aan aandeelhouders.

Andere bedrijven kiezen ervoor om op een andere manier hun aandeelhouders te belonen. Een bedrijf als Alphabet (het moederbedrijf van Google) keert bijvoorbeeld geen dividend uit maar koopt zelf aandelen in. Dit zorgt ervoor dat er minder aandelen in omloop zijn en drijft op deze manier de prijs omhoog.

Bedrijven die ervoor kiezen dividend uit te keren, zijn vaak bedrijven met een bewezen track record en gestage groei. Ze laten zien dat hun bedrijfsvoering en strategie kloppen: ze maken namelijk genoeg winst om dividend uit te kunnen keren. Het uitkeren van dit dividend geeft investeerders vertrouwen en rust, omdat het een 'vaste' inkomstenbron is en ze weten wat ze kunnen verwachten.

Hoe werkt de dividenduitkering?

De dividenduitkering is een manier waarop een bedrijf een deel van zijn winst teruggeeft aan de aandeelhouders. De hoogte hiervan wordt bepaald door het bedrijf zelf.

Op de dag voordat het dividend wordt uitgekeerd, wordt bepaald welke investeerders het aandeel in bezit hadden. Alleen zij hebben recht op het dividend. Het is vervolgens aan de certificaathouders zelf om te beslissen wat zij met het dividend doen: laten zij het uitkeren als cash of laten zij het automatisch herinvesteren in het aandeel?

Investeringsstrategie van onze onderneming

Het uitgeven van certificaten van aandelen via de beherende stichting (STAK) geeft voor de investeerder recht op dividend. De investeerder heeft geen stemrecht in het bestuur van de BV. Maar heeft via de aandeelhoudersvergadering wel adviesinvloed op de meerjarige koers.

Naast de voordelen van dividend biedt onze onderneming nog meer investeringskansen dankzij de waarde van onze ontwikkelde software en toekomstige vastgoedplannen.

  1. Platform software Waarde

    • Het marketing platform en de maatwerk software heeft een herbouwwaarde van c.a. €1,5 miljoen en een verwachte marketingwaarde van c.a. €35 miljoen per jaar (forecast over vier jaar). Dit toont aan dat de door ons reeds gerealiseerde  maatwerk software, de marketing en de data een aanzienlijke bijdrage levert aan de totale waarde van de onderneming.

  2. Vastgoedinvesteringen

    • Met het opgehaalde kapitaal zijn we van plan te investeren in vastgoed ter waarde van c.a. €1.000.000. Deze investering zal bijdragen aan de diversificatie van onze activa en een stabiele bron van inkomsten bieden naast de winst uit onze marketingactiviteiten.

Waardevermeerdering van Certificaten

Certificaathouders profiteren niet alleen van de dividenduitkeringen, maar ook van de waardevermeerdering van de certificaten zelf. Met de toevoeging van vastgoed aan de waarde van het bedrijf, zal ook de waarde van de certificaten toenemen. Dit betekent dat naast de reguliere dividenduitkeringen, certificaathouders een potentiële winst kunnen realiseren door de toegenomen waarde van hun certificaten bij verkoop.

Fasering van de Uitgifte van Certificaten

We hebben ervoor gekozen om de uitgifte van certificaten van aandelen gefaseerd te laten verlopen. In de eerste fase willen we €1 miljoen ophalen door middel van de uitgifte van 4.000 certificaten van aandelen. Dit vertegenwoordigt slechts een gedeelte van de totale waarde van het bedrijf. De overige certificaten blijven in bezit van de onderneming en zullen stijgen in waarde parallel aan de groei van het bedrijf, maar zijn nog niet uitgegeven.

Door deze gefaseerde aanpak kunnen we de groei van de onderneming stapsgewijs financieren en tegelijkertijd de waarde van de certificaten laten toenemen naarmate we onze investeringsplannen uitvoeren. Dit biedt een aantrekkelijk vooruitzicht voor zowel bestaande als toekomstige certificaathouders.

Contact met investeerders

Wij komen graag in contact met mogelijke investeerders. Daarbij kunnen we in een vroeg stadium, dus voor de oprichting van de BV en STAK al rekening houden met de wensen van potentiële investeerders. Zodra er redelijk zicht is op voldoende animo richten we de BV met STAK op en handelen we de administratieve processen en financieën verder af. Hieronder staat een e-mail form om je als geïntresseerde te melden, maar bellen mag ook: Robin mobiel +31 (0) 6 33 13 05 38

Fleximaal Community unlock Artwork

Kom in contact

Kom in contact over de mogelijkheden tot investeren in Fleximaal.com Contact opnemen verplicht je tot niets. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Volgende stap


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

26 Jun 24

Buitenkans: Investeren via STAK en dividend

5 Jun 24

SEO voor bestaande Wordpress websites

30 May 24

Een website voor starters slechts € 199 per maand. 10 tips voor website voor starters

6 Dec 23

Een landingspagina maken

1 Dec 23

Ben jij al zichtbaar met je bedrijf of kan je zichtbaarheid verbeteren

Meer

Investeer Nederland

Investeer Noord-Brabant

Investeer Breda

Dividend Nederland

Dividend Noord-Brabant

Dividend Breda

Investeringsstrategie Nederland

Investeringsstrategie Noord-Brabant

Investeringsstrategie Breda

Fleximaal.com wordt een zelfstandige BV en geeft via een STAK certificaten van aandelen uit.

Ondernemers kunnen certificaten kopen en kunnen daarmee een deel van de winst uit laten keren, of de winst in meer certificaten steken. Een buitenkans, in dit artikel lees je meer. Wij moedigen kleine en middelgrote MKB ondernemers uit om deel te nemen. Zo maken we een sterker netwerk.

Kennisplatform Fleximaal.com

Investeringsstrategie Fleximaal, investeer, certificaten investeer certificaten Fleximaal Aandelen, STAK, winst Aandelen winst STAK Investeer Dividend Software, marketing, data Software data marketing
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.