TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

ZZP ondernemer klaar voor de toekomst

Publicatie

8 Feb 23

Gewijzigd

8 Feb 23

Categorie

bedrijf

Specialist

Robin Louwerse

Het mooiste beroep van de wereld

Een publicatie van: Robin Louwerse

De ZZP ondernemer kenmerkt zich doordat hij/zij uitblinkt in het vakgebied. We kennen de ZZPer vanuit de bouw of uit de zorg. Zij zijn de handen die het mogelijk maken. Maar ZZP is breder. Denk aan die ICT specialist, de grafische vormgever, de tekstschrijver. Een hoog specialistisch beroep met een hoop ervaring. Waar de ZZPer niet op zit te wachten is personeel, vandaag Zelfstandig Zonder Personeel.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet mag he! Als je personeel wilt aannemen om de telefoon te beantwoorden of om bepaalde administratieve handelingen te doen, maakt dat je meteen geen ZZP? Heel vaak helpt een familielid de ZZP ondernemer met deze taken en daarmee komt het allemaal wel voor elkaar.

Waar het wel eens mis gaat is werkdruk. De ZZP ondernemer is altijd op pad. En omdat je ingeschreven bent in de KVK krijg je allemaal brieven van de Belastingdienst. En die zaken laten natuurlijk niet op zich wachten. De Belastingdienst is scheutig met boetes en zelfs boetes op boetes en voor je het weet ben je helemaal het spoor bijster.

Gelukkig is er Fleximaal Community. Daar kan je terecht met je vragen, kan je je inlezen in de materie en kan je met de module boekhouden je administratie doen. Wij helpen je op weg met publicaties en goede raad. Als je er niet uitkomt dan kunnen we de juiste expertise voor je vinden voor het juiste budget.

Mocht je met vragen zitten? Bel gerust, wij zijn er voor je. 076 205 09 72


Met een upvote waardeer je de publicatie van de auteur en dit is zichtbaar in de bedrijfsprofiel pagina.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.